/ -SHUTTERSTOCK
04/09/2024 u 05:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Najbolje kreme za lice nakon 45 prema kozmetolozima

Naravno, nijedna krema ili serum ne može u potpunosti da preokrene znake starenja ili zaustavi ovaj proces. Ali ako želite da ga usporite i generalno poboljšate stanje kože lica, postoje proizvodi koji vam mogu pomoći u tome.

Ključ je da budete realni u svojim očekivanjima i strpljivi. Formule protiv starenja ne čine čuda niti imaju efekat hirurškog zatezanja, ali svakako pomažu u smanjenju pojave finih bora, posebno kada se koriste dosledno tokom nekoliko nedjelja ili mjeseci.

Posle 40-45 godina, proces starenja kože postaje sve očigledniji. A za to postoji mnogo razloga. Nivo estrogena kod žena počinje da se smanjuje, proces obnavljanja ćelija kože i sinteze kolagena se usporava, volumen tkiva nestaje (počinju da se pomjera prema dolje), a tome se dodaju i spoljni negativni faktori, posebno ultraljubičasto zračenje.

Kao rezultat toga, boja kože se mijenja, postaje dosadna i neujednačena, elastičnost nestaje, koža postaje tanja i suva, formiraju se bore, oval lica se deformiše, pojavljuje se pigmentacija. U ovom trenutku treba posebno obratiti pažnju na zdravlje kože i tijela u cjelini i pratiti sve preporuke i savjete kozmetologa.

Kozmetolozi daju savjet: za postizanje boljih rezultata treba tražiti najbolje sastojke koji stimulišu sintezu kolagena i elastina (retinoidi, glikolna kiselina, peptidi). I uvijek zapamtite da se zaštitite od sunčevih zraka UV blokatorima i enzimima za popravku DNK.

Možda se čini da sa 60, 65, 70 godina upotreba kreme neće biti efikasna, ali to nije tako. Koža postaje suva i tanja, pojavljuju se staračke pjege i nove bore, ali zato treba nastaviti da koristite kremu za lice protiv starenja kako biste održali njegovan izgled. Ovo će vam omogućiti da graciozno starite.

Šta treba da znate kada birate proizvod protiv starenja

Efikasna krema za lice posle 45. treba da sadrži aktivne sastojke (kao što su retinol, hijaluronska kiselina, antioksidansi i peptidi) koji ubrzavaju obnavljanje ćelija, proizvodnju kolagena i obezbeđuju intenzivnu hidrataciju – sve prirodne procese koji se vremenom usporavaju.

Kontinuirana upotreba proizvoda protiv starenja može rezultirati glađom, čvršćom kožom i minimiziranjem finih linija i bora. Međutim, nisu sve kreme protiv bora jednake.

Na šta treba obratiti pažnju kada kupujete kreme protiv bora

Proizvodi protiv starenja su obično kreme za suvu kožu, za zrelu kožu ili sa efektom liftinga. Najefikasnije kreme protiv bora i za učvršćivanje kože su one koje su posebno pogodne za vašu kožu. Krema protiv bora mora da sadrži najmanje jedan aktivni sastojak za izglađivanje bora. Evo nekoliko efikasnih sastojaka na koje žene treba da obrate pažnju i u 40-im, 50-im i posle 60 godina.

Šta tražiti u kompoziciji

Retinol. Prema mnogim estetičarima, ovaj moćni sastojak protiv starenja ima dokazano iskustvo u stimulisanju proizvodnje kolagena za izglađivanje finih linija i dubokih bora. Samo imajte na umu da može biti grub na osjetljivoj koži, tako da ćete možda morati da radite na tome da ga koristite svaki dan.

Peptidi. Postoji potpuno nova kategorija peptida koji pomažu koži da održi elastičnost i čvrstinu, a oba igraju ulogu u formiranju finih linija i bora. Peptidi se takođe bolje tolerišu i izazivaju manju osjetljivost od retinoida i kiselina.

Vitamin C: Ima trostruko dejstvo: Djeluje kao zaštitni antioksidans, superioran pojačivač sjaja i stimulator kolagena za glatku, svjetliju i manje naboranu kožu.

Kreme za lice nakon 45: Pazite kako ih koristite!

Razmislite kako se novi proizvod uklapa u vašu trenutnu rutinu i kako djeluje u interakciji sa drugim proizvodima. Kreme protiv bora sa aktivnim sastojcima kao što je retinol treba naneti prije hidratantnih krema koje hidriraju.

Mnoge kreme protiv bora sadrže sastojke koji povećavaju osjetljivost na sunce, pa ih uvijek koristite zajedno sa kremom za sunčanje lica ako je koristite tokom dana. Iako su mnoge kreme protiv bora dizajnirane da se koriste noću, neke lagane kreme se mogu koristiti ujutro i uveče. Noćna krema za njegu lica odlično radi na prevenciji i suzbijanju promjena na koži povezanih sa starenjem, jer upravo u ovom trenutku naša koža aktivno radi na obnavljanju.

Vreme za spavanje je idealno vrijeme da iskoristite moć kreme protiv bora; ovo je vrijeme kada je koža u prirodnom stanju oporavka i može bolje da koristi aktivne sastojke. To je pobjednički izbor koji možete dodati vašoj večernjoj rutini—sa sastojcima kao što su peptidi i antioksidansi, veoma je efikasan u hidrataciji i osvjetljavanju kože dok je štiti od stresora iz okoline poput zagađenja.

Proizvodi protiv starenja mogu sadržati širok spektar aktivnih sastojaka: peptide, biljne matične ćelije i fitoestrogene (što je posebno važno za žene), ceramide, resveratrol, retinol, bakučiol, skvalan, niacinamid, a ova kozmetika za njegu kože takođe može biti zasićena sa hijaluronskom kiselinom, kolagenom i tako dalje. Mnogi od ovih proizvoda su podjednako dobri za poboljšanje teksture i elastičnosti kože, kao i za ukupnu hidrataciju.

Kakve treba da budu kreme za lice nakon 45.

Kozmetika protiv starenja je, po pravilu, skuplja jer je prepuna aktivnih supstanci. Međutim, to ne mora da znači da ima visoku cijenu. Zahvaljujući kombinaciji jednostavnih, ali efikasnih sastojaka, kao što su glicerin, ši puter i vitamin E, možete postići dobru hidrataciju i ishranu kože, što će pomoći u održavanju mekoće i negovanosti. Iako nijedan proizvod protiv bora neće preokrenuti proces starenja, dobra krema će zaista dati vašoj koži mladalački sjaj uz manje finih linija i bora.

Koje parametre treba da koristite za procjenu kreme

Hidratacija. Ključ svake efikasne kreme protiv bora je nivo hidratacije koji pruža. Neophodno je posmatrati koliko elastična koža postaje nakon nanošenja proizvoda, bilo da postoji osjećaj masnoće ili masnoće. Koliko dugo traje hidratacija?

Doslednost. Da bi se krema protiv bora savršeno uklopila u vašu svakodnevnu njegu, mora imati konzistenciju koja vam je prijatna. Neki ljudi vole rjeđu teksturu, dok drugi više vole gušću teksturu. To takođe zavisi od vašeg tipa kože. Dakle, za suvu kožu možda će biti potrebne gušće formulacije, dok koža sklona masnoći ovo ne voli. Takođe, ako se šminkate, neki proizvodi protiv starenja mogu da se "gužvaju" i to takođe treba uzeti u obzir kada birate najbolju njegu za sebe.

Rezultat. Bez obzira na to koliko je lepa krema protiv starenja, trebalo bi da donese rezultate. I ovdje ne treba žuriti. Glavna stvar je biti strpljiv i redovno koristiti proizvod. Tada rezultat neće izostati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 20:59