/ -SHUTTERSTOCK
07/07/2024 u 05:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nakit u stilu sirene glavni trend ovog ljeta

Aksesoari igraju ključnu ulogu u kreiranju savršenog autfita, ovo pravilo važi i za ljeto 2024. A ove sezone u modi je nakit u stilu mermaidcore.

Ljeto je vrijeme za smjele modne eksperimente. Ali prije nego što vam kažemo nešto o najelegantnijem nakitu sa kojim možete stvoriti spektakularan izgled, malo ćemo se osvrnuti na na terminologiju.

Mermaidcore je nastao po analogiji sa barbiecore, officecore i drugim "jezgrima" koji danas označavaju kolektivne vizuelne stilove. U doslovnom prevodu, to znači "stil sirene" i uključuje sve što se odnosi na fantastični podvodni svijet. Godine 2023. ovaj trend je postao toliko viralan da je zauzeo sve modne piste, ulice modnih prijestonica, crvene tepihe i društvene mreže. Heštegovi mermaidcore imaju više od 15 milijardi pregleda.

I 2024. godine interesovanje za temu sirena, magije i podvodnog carstva je i dalje veliko. Vizuelna komponenta i celokupna morska estetika privlačni su ne samo tinejdžerkama i mladim djevojkama.

Sedef i šljokice, lepršave tkanine i lepršave siluete, duge suknje i grudnjaci, sve nijanse azurne i morske zelene – tako izgleda sirena ako je riječ o odjeći. Međutim, da biste ponovili ovaj trend, ne morate da kupujete sve ove stvari, samo treba da dodate nekoliko komada nakita na sličnu temu u svoju kutiju.

Što je napolju viša temperatura, to više želimo da odemo na neku obalu. Pa, ako to još nije moguće, podignite raspoloženje i prizovite morske vibracije mermaidcore nakitom. Ovi aksesoari upotpunjeni su biserima, morskim zvezdama, školjkama, koralima. I što je najvažnije – napravljeni u prirodnim nijansama, simbolizujući morsko dno. Danas je ovaj dekor svuda: na narukvicama, ukosnicama, ogrlicama, minđušama, privescima za ključeve ili ukrasnim vezicama za naočare.

Ovakva jednostavna, ali sofisticirana verzija nakita u stilu sirena može se slobodno nazvati univerzalnom. Savršeno se slaže sa svakim autfitom, upotpunjujući ljetnje haljine i odijela za posebne prilike, kao i svakodnevne osnovne kombinacije teksasa i bijele majice, piše lepotaizdravlje.rs

Na vama je da odlučite koji konkretan proizvod ćete izabrati – minimalistički sa urednim dekorom ili neobičnim dizajnom sa velikim školjkama. I ne zaboravite na trendi slojeve i supermodne pletene torbe koje savršeno idu uz takav nakit.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 02:58