/ -SHUTTERSTOCK
19/09/2024 u 18:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pet najboljih tretmana za jesenju njegu kože

Njega kože treba da se mijenja u zavisnosti od doba godine. Jesenja njega kože treba da bude sveobuhvatana, odnosno usmjerena istovremeno na vlaženje i obnavljanje epiderme nakon ljetnje sezone.

Po čemu se jesenja njega kože razlikuje od ljetnje njege?

Jesen je idealno vrijeme za sveobuhvatan pristup njezi kože lica. Nakon perioda aktivnog izlaganja sunčevim zracima i slanoj vodi, i svakodnevne upotrebe SPF proizvoda, našoj koži je potrebno ne samo temeljno čišćenje i obnavljanje, već i pomoć u prilagođavanju novim vremenskim uslovima.

Najbolja opcija su profesionalni tretmani u kozmetičkim salonima koji će nahraniti iobnoviti kožu na dubinskom nivou. Ali sve te metode moraju se izvoditi po jasno utvrđenom redosledu tako da se međusobno dopunjuju i poboljšavaju rezultat.

1. Lasersko obnavljanje površine kože

Da biste brzo ispravili nedostatke kože (pigmentacije, post-akne, ožiljci), zategnuli oval lica i ujednačili ten, razmislite o laserskom tretmanu. Procedura obezbjeđuje garantovani rezultat obnavljanja kože, utičući na nju što je moguće bezbjednije.

Prije tako intenzivnog izlaganja, kožu treba pripremiti biorevitalizacijom koja značajno povećava hidro rezervu kože. Nedjelju dana prije laserskog resurfacing-a, potrebno je očistiti kožu od površinskih nečistoća i komedona kombinovanim čišćenjem. Zatim – uradite plazma terapiju ili PRP – procedure koje imaju za cilj obnavljanje tkiva korišćenjem krvne plazme bogate trombocitima.

2. BBL Hero + kolagen terapija

BBL ili BroadBand Light ("širokopojasno svjetlo") djeluje na dermis intenzivnim svjetlom, što pokreće regeneraciju ćelija i bukvalno "briše" pigmentaciju, bore i posledice akni sa kože. Da bi se poboljšao i konsolidovao rezultat, koristi se kolagen terapija. Dopunjava proizvodnju proteina i prirodnog kolagena, pokreće procese regeneracije kože, povećava njen tonus i vraća elastičnost.

3. BBL + biorevitalizacija

Još jedan kompleks sa BBL je kombinacija postupka sa biorevitalizacijom. Širokopojasno svjetlo programira ćelije za podmlađivanje, a biorevitalizant deluje na obnavljanje i ishranu dermisa.

Redosled postupaka određuje ljekar pojedinačno. Ako je koža suva, onda se prvo mora navlažiti i nahraniti kako bi se stvorila rezerva za oporavak. U ovom slučaju, kozmetolozi preporučuju biorevitalizaciju prije fototerapije. Ako je vaša koža masna, bolje je početi sa BBL – biorevitalizant će pojačati efekat tretmana i pomoći u kasnijem oporavku.

4. Piling + mezoterapija

Svesezonski pilinzi se smatraju obaveznim postupkom u njezi kože: blaže djeluju na dermis, skraćuju period oporavka i ljuštenje. Kombinacija pilinga sa mezoterapijom omogućava intenzivniji efekat: epidermis, očišćen od mrtvih ćelija i nečistoća, omogućava mikroiglicama da ubrizgaju lijek u željene slojeve kože. Kao rezultat, aktiviranje regenerativnih procesa u dermisu, povećan ton i elastičnost.

5. RF lifting + stimulacija kolagena Sculptra

RF lifting pruža moćan efekat zatezanja lica smanjenjem masti i zbijanjem tkiva. Rezultat se može poboljšati stimulacijom kolagena Sculptra. Tehnika se zasniva na proizvodnji sopstvenog proteina u tijelu, koji se gubi sa godinama i odgovoran je za tonus i elastičnost kože.

Ako pacijent ima suvu kožu, onda prije RF liftinga treba uraditi biorevitalizaciju hijaluronskom kiselinom i aminokiselinama ili stimulaciju kolagena – na taj način ćete je napuniti vlagom i pokrenuti regenerativne procese.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 18:02