/ GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO-NEONSHOT
24/07/2024 u 20:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Šest trikova sa karminom koje koriste Francuskinje tokom ljeta

Karmin je dvosjekli mač tokom ljeta. Sa jedne strane, ne treba vam ništa više da biste izgledali senzacionalno. Sa druge strane – ah, to razmazivanje!

Ali prepustimo francuskoj vizažistkinji Violet da nas inspiriše. Kao kreativni direktor šminke za Guerlaine, ona definitivno zna sve o umjetnosti ruža za usne, a poznati su joj i svi trikovi francuskih djevojaka.

Trikovi Francuskinja za savršen ruž tokom ljeta:

Virtuoz u onom izgledu bez napora koji volimo da nazivamo francuskim šikom, Violette je tu da vam pruži savjete i trikove koji mijenjaju igru, bez obzira na to što se napolju topi asfalt. Od trikova za basic nanošenje do najboljeg načina da izvedete meki fokus, evo kako da vam usne izgledaju besprekorno ovog ljeta.

Koristite "V" tehniku

Kad god nanese ruž za usne, Violette koristi svoju prepoznatljivu tehniku "V" kako bi pomogla u preciznosti i stvorila izgled punijih usana. Za početak, napućite usta i vrhom svog karmina ocrtajte "V" duž kupidonovog luka, puštajući da malo prelazi prirodnu liniju usana. Kada postignete oblik, premažite usne. Birajte karmine sa oštrim, ali blago ovalnim vrhom, oni vam daju startnu prednost.

Birajte mat karmin

Baršunasti mat ruž je dugotrajniji i manje je vjerovatno da će se razmazati, posebno tokom ljeta. Iako je ljeti povoljnija opcija, mat završna obrada je teža za nositi ona zahtijeva da vam usne uvijek budu vlažne i dobro hidratizovane. To znači da morate paziti na usne na visokim temperaturama i piti dovoljno vode.

Oslonite se na olovku za usne

Još jedan trik koji će učiniti vaš ruž otpornijim na razmazivanje? Podloga! Ako birate satensku, svilenu završnicu, uvijek nanesite olovku za usne ispod karmina. Ako sjaj slučajno nestane, to se neće primetiri u punoj mjeri, jer podloga stvara optičku iluziju da još uvijek imate ruž za usne.

Omekšajte ivice karmina

Leti želite da nosite neke mekše nijanse i konture. Violetteina tajna za postizanje tog difuznog efekta? Lagano prekrijte usnu, a zatim vrhom prsta "masirajte ivice" da biste ih zamaglili i stvorili osjećaj mekog fokusa.

Prigrlite ombre tehniku

"Ako je stvarno, stvarno vruće, samo nanesite jedan sloj karmina", kaže Violette. "Što više slojeva stavite, veća je šansa da će se razmazati." Ali realnost je da ako jedete i pijete napolju tokom ljetnjeg dana, vaš ruž će neizbježno nestati. Prihvatite to, pretvorite ovu osobinu u ombre stil! Jednostavno: brišite usne salvetom da biste uklonili masnoće, a zatim vrhovima prstiju zamutite pigmente duž ivica usana da biste napravili ombre.

Karmin je dovoljan

Ljepota ljetnjih usana je u tome što vam ne treba više šminke, dovoljan je karmin. Bez maskare, samo malo rumenila, i karmin su sasvim dovoljni,piše lepotaizdravlje.rs

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
06. septembar 2024 10:56