Ilustracija / -GETTYIMAGES
27/09/2023 u 03:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Najbolja šminka za braon oči

Žene sa braon očima mogu izabrati gotovo svaku sjenku iz palete

Žene sa braon očima imaju luksuz da daju mašti na volju: mogu izabrati gotovo svaku sjenku iz palete i biti sigurne da će mejkap biti odličan. Ipak, čak i za njih postoje određena ograničenja i pravila koja govore kako da postave akcente kako bi istakle svoje prelijepe oči.

Sjenke za braon oči

Žene smeđih očiju mogu da nose širok spektar nijansi: od crne do blijedo ljubičaste. Kada birate večernju šminku opredelite se za bogate nijanse koje naglašavaju osvijetljenost očiju: crne, tamnoplave, ljubičaste, smeđe, zlatne, smaragdne. Za dnevnu šminku možete birati iz široke palete nude nijansi (blijedo roze, pješčane, breskva, bež), ili možete staviti tačkaste akcente ajlajnerom ili olovkom u plavoj, ljubičastoj, srebrnoj, tirkiznoj boji.

Najbolja šminka za svijetlosmeđe oči

Najbolja opklada za ljude sa svijetlosmeđim očima su zlatne, šampanj i bronzane nijanse. Zelene, žute, narandžaste i crvene nijanse takođe pokazuju ljepotu svijetlosmeđih očiju. A smjele boje su ove godine trend.

Najbolja šminka za tamnosmeđe oči

Tamnije nijanse sjenki su idealne za tamno smeđe oči. Izaberite sivu, boju šljive ili zelenu. Cilj je da pojačate intenzitet vašeg pogleda. I završite mejkap crnom, tamnoplavom ili smeđom olovkom za oči.

Teksture sjenki za braon oči

Ni ovdje ne morate da se ograničavate u izboru – sve zavisi od vašeg raspoloženja i prilike za koju se pravi šminka. Za kancelariju možete odabrati kremaste ili mat teksture, kombinujući ih sa prigušenim nijansama, a za sastanke i zabave – šljokice i druge svjetlucave teksture.

Jako je važno da obratite pažnju na to kako vam izgledaju trepavice – da bi pogled bio dubok i izražajan, trebalo bi da izaberete maskaru sa efektom volumena i četkicu za uvijanje koja razdvaja trepavice i izbjegava efekat "paukovih nogu". Osim toga, za bolji efekat možete koristiti bazu ispod maskare.

Najbolja šminka za braon oči

Sjenke, maskare, ajlajneri ili olovke za oči – izbor je gotovo neograničen. Vodite računa o koloritu koji smo vam predložili i o tipu vaše kože, kao i o promjenama koje se događaju na vašem licu. Vodite računa da suvlja šminka čini kožu suvljom i starijom, dok kremaste pristaju svima. Takođe, kada birate ajlajner ili olovku vodite računa o položaju vaših kapaka i obliku očiju, piše lepotaizdravlje.rs

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
BRAON OČIŠMINKA
28. jun 2024 11:38