Друго дијете / -Шутерсток
05/12/2021 u 16:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Припремите старије дијете на долазак друге бебе

Када долази нова беба у породицу, то је за свакога велики изазов. Ипак, чини се да то најтеже може бити старијем дјетету, које је навикло да буде једино у фокусу својих родитеља

Када долази нова беба у породицу, то је за свакога велики изазов. Ипак, чини се да то најтеже може бити старијем дјетету, које је навикло да буде једино у фокусу својих родитеља. Како би ваше старије дијете поднијело долазак другог, потребно је да се прилагоди и припреми на вријеме.

Реците дјетету да сте у другом стању

Основно је да дијете укључите у оно што се дешава. Реците дјетету да ће друга беба доћи и објасните шта то значи. Потрудите се да причате са дјететом на начин који одговара његовом узрасту. Објасните да беба још расте, да је у стомаку, да ће се у једном моменту придружити.

Укључите дијете у припреме

Постоји доста ствари које старије дијете може урадити за бебу. Укључите гау припрему бебине собе, пустите га да вам помогне и да буде поносно на себе. Довољно је да буде уз вас и додаје вам потребне ствари. Почните раније да навикавате дијете да спава само, ако желите да престанете са дојењем такође.

Нека одабере посебну играчку или одјећу за брата или сестру

Старија дјеца воле да буду од помоћи. Пустите их да одаберу поклон који ће дати беби када стигне.

Размислите како ће изгледати упознавање, али немојте притискати

Вјероватно ви имате своју замисао како ће њихово упознавање изгледати. Ипак, немојте превише притискати, пустите да се одвија природно.

Спустите бебу да спава поред старијег дјетета

Прво покажите старијем дјетету љубав и блискост, а потом га упознајте са новом бебом. Пустите дијете да лежи поред бебе и исту ту љубав подијели са њом.

Пустите дијете да помогне када беба стигне

Свако је свјестан да са новорођенчетом морамо бити пажљиви, а да дјеца нису нимало спретна. Ипак, можете га укључити. Замолите да вам донесе пелену, да лежи поред вас док храните млађе дијете, да одабере одјећу за бебу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 12:08