Ораси успоравају старење / -Илустрација
20/10/2021 u 20:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Уз ове намирнице старите здравији

Жене коjе су у средњим годинама редовно конзумирале орахе имале су веће шансе да здравиjе остаре у поређењу с онима коjе их нису jеле

Хронолошки сат не можете сприjечити, али наука вам све више показуjе да можете да утичете на темпо. Одржавање здраве исхране jедан jе од начина да донекле успорите старење.

Да би храна заиста направила разлику у здрављу и изгледу, морате да jе jедете редовно како би имала утицаjа. Коjе намирнице могу да се боре против превремених знакова старења, обjаснили су стручњаци.

Боровнице - Оне су одличан извор витамина Ц, влакана и садрже много антиоксиданата. Истраживања кажу да чуваjу когнитивне функциjе, позитивно дjелуjу на здравље срца. Њихова дубоко плава боjа потиче од антоциjанина, кључног антиоксиданса.

Ораси - Нова студиjа jе открила да су жене коjе су у средњим годинама редовно конзумирале орахе имале веће шансе да здравиjе остаре у поређењу с онима коjе нису jеле орахе. Ораси, такође, играjу важну улогу у здрављу срца, помажу у управљању здравим крвним притиском и садрже обиље противупалних фитохемикалиjа.

Чаj - Друго наjвише конзумирано пиће на свиjету, поред воде, садржи бескраjне предности против старења. Чаj хидрира и испуњен jе антиоксидансима за борбу против упала познатим као фитохемикалиjе.

Грах - Jедна jе од риjетких намирница коjа обухвата двиjе категориjе хране: угљенехидрате и протеине.

Крушке - Већи унос флавонола у исхрани коjи се налази у крушкама повезан jе са смањеним ризиком од развоjа деменциjе повезане са Алзхеимеровом болешћу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 09:03