Превара се шири апликацијом / - RTV.RS/PIXABAY
06/12/2021 u 21:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Превара се шири на „WhatsApp” апликацији

Починиоци у комуникациjи са оштећенима наjчешће користе мобилну апликациjу „WhatsApp” преко коjе прослеђуjу линкове ка лажним саjтовима компаниjа коjе испоручуjу робу, наводи хрватска полиција

Хрватска полициjа jе обjавила упозорење на нову превару коjа се шири преко апликациjе „WhatsApp”, преносе Новости.

– У току jе такозвана „акциjа пецања” усмјерена на кориснике разних онлаjн реклама. Починиоци у комуникациjи са оштећенима наjчешће користе мобилну апликациjу „WhatsApp” преко коjе прослеђуjу линкове ка лажним саjтовима компаниjа коjе испоручуjу робу – наводи хрватска полиција.

Како наводе, на оваj начин прикупљаjу личне податке и податке о банковним картицама, а затим обављаjу неовлашћене трансакциjе на разним онлаjн продаjним мјестима у иностранству.

– Ови напади су све чешћи и више пута смо путем медиjа упозоравали грађане на њих, поново упозоравамо грађане на опасност од давања личних и финансиjских података непознатим лицима. Савјетуjемо грађанима да не даjу тражене податке! Циљ пошиљаоца jе да користи ваше кредитне картице за неовлашћена и неограничена плаћања на мрежи. Позивамо вас да будете посебно опрезни, а уколико сматрате да сте оштећени, саветуjемо вам да поднесете приjаву полициjскоj станици на чиjем подручjу стануjете – саопштила jе полициjа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 00:45