Ilustracija / -PROFIMEDIA
30/09/2023 u 18:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ovaj film Stivena Spilberga poslužio je kao inspiracija za seriju „Stranger Things"

Netfliksova serija je brzo postala dio pop kulture

„Stranger things", serija o natprirodnim moćima i čudovištima, smještena u 1980-te, inspirisana je filmom Stivena Spilberga.

Netfliksova serija je brzo postala dio pop kulture. Ova naučnofantastična drama brzo je postala jedna od najgledanijih i najboljih serija na pomenutoj platformi za striming. Likovi i zaplet istoimene serije su u velikoj mjeri inspirisani društvenom igrom "Dungeons & Dragons". Ipak, postoji jedan film renomiranog reditelja koji je takođe poslužio kao inspiracija. Met i Ros Dafer, kreatori serije, gostujući u podkastu "Happy, Sad, Confused", otkrili su koji je Spilbergov film poslužio kao osnova za ovaj uspješan projekat.

-Željeli smo da vratimo tu neironičnu, iskrenu, avanturističku i porodičnu priču koja je nestala. Sa izuzetkom Super 8, niko to nije radio. Film "Super 8" je bio na neki način jedinstven. Voljeli smo "Super 8", ali je nestao. Niko drugi to nije napravio. I zaista mislimo da je postojala želja, ili smo se barem nadali, za ovakvom vrstom pripovijedanja. Dakle, više od svega, ovo je zaista pokušaj da ostanemo u toj zoni- rekla su braća. "Super 8" je film iz 2011. godine na kome je legendarni reditelj Stiven Spilberg radio kao producent. Grupa prijatelja svjedoči željezničkoj nesreći iz 1979. i odlučuju da istraže šta se dogodilo.

Događa se niz čudnih događaja, nakon kojih dječaci otkrivaju da je voz prevozio vanzemaljsko biće. Osmi putnik želi da pobjegne sa Zemlje i traži pomoć upravo od ove grupe prijatelja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 18:46