Hari Poter / -PROFIMEDIA
12/10/2023 u 12:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Reditelj filma „Hari Poter i zatvorenik iz Askabana" otkrio da li ga smatra hororom

Film je režirao Alfonso Kuaron, a zasnovan je na istoimenom romanu Dž. K. Rouling

Treći dio franšize o Hariju Poteru izašao je 2004. godine i promijenio je ton budućih nastavaka. Film je režirao Alfonso Kuaron, a zasnovan je na istoimenom romanu Dž. K. Rouling.

"Hari Poter i zatvorenik iz Askabana" bavi se Harijevom trećom godinom u Hogvortsu. On, Hermiona i Ron istražuju slučaj Sirijusa Bleka. Film je, za razliku od prva dva, malo tamnijeg tona i ima razne horor elemente, poput pretećih dementora, vukodlaka i jezivih i ukletih mesta.

Iako sadrži elemente horora, i dalje se smatra porodičnim fantastičnim filmom. U intervjuu za Total film, reditelj filma je odgovorio na pitanje da li smatra da je treći dio horor.

-Definitivno. Kada sam pročitao knjigu, dopala su mi se dva elementa. Bilo je elemenata horor filma, kao i mračnog aspekta. Na neki način, kada sam ga radio, bilo je to poput njemačke kinematografije na kraju neme ere koja prelazi u razgovornu, na primjer, filmovi reditelja Frica Langa- rekao je Kuaron.

-Vidite da su neki filmovi Frica Langa mračniji, ali istovremeno imaju elemente horora. Još važnije, posebno kod Frica Langa, pokušao je da prenese strepnju svog vremena kroz žanr. Ono što je Dž. K. Rouling uradila sa Poterom, mislim da je to odraz našeg vremena, odraz ljudskog ponašanja- dodao je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
HARI POTERHOROR
03. maj 2024 04:41