Порто Монтенегро / - Медијабиро
22/07/2021 u 13:39 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сјутра и у суботу модни фестивал Green edition у Порто Монтенегру

ПР Порто Монтенегра Данило Калезић је рекао да је Fashion festival само увод за "пик сезоне" у Порто Монтенегру, који се наставља фестивалом музике у сарадњи са Котор арт-ом, 11. августа

Три аутора и један модни бренд представиће своје колекције на Green edition фестивалу који ће бити одржан сјутра и у суботу у Порто Монтенегру.

ПР менаџер Порто Монтенегра Данило Калезић казао је агенцији Медиабиро да је у питању трећа едиција Интренационалног модног фестивала Порто Монтенегро.

Он је рекао да у сарадњи са агенцијом Фабрика из Београда ове године Порто Монтегеро организује Green edition фестивал на коме ће се представити четири аутора, који раде на одрживој моди.

- У питању су већ употријебљени материјали који шаљу јаку еколошку поруку да мода више није оно што је била и да сви заједно морамо да радимо на томе да не бацамо употријебљену гардеробу већ да можемо и те како добро да је искористимо - појаснио је Калезић.

image

Данило Калезић

- Медијабиро

Он је рекао да ће прве вечери фестивала бити представљен модни бренд Лисца, након којег долази црногорска ауторка врло интересантног личног печата, Маја Павићевић "Ателиер".

- Друге вечери долазимо до кулминације фестивала и оба аутора су еко орјентисана - нагласио је Калезић.

Према његовим ријечима, друге вечери представиће се Александра Џаковић и њена модна кућа "Ака", једина црногорска дизајнерка која се бави искључиво одрживом модом.

Калезић је рекао да ће након Џаковић, своју колекцију представити Роналд Ван дер Кемп који такође ради зелену односно одрживу моду, и који облачи познате који хоће да оставе печат када је у питању одрживост.

"То је посебно важно у овом времену, као одговор на ковид и цијелу глобалну ситуацију када се сви баве или макар размишљају о одрживости", поручио је Калезић.

Он је додао да Ван дер кемп долази са 80 својих радова.

"Иницијално је било договорено да ће доћи са 40, са колекцијом која је прије двије седмице приказана у Паризу. Међутим, долази са 80 радова и очекујемо да ће бити прави спектакл", рекао је Калезић.

Он је најавио да ће уз фасхион догађај бити организовани и пратећи програми, као и афтер партy.

Такође ће, како је навео Калезић, бити организована забава која ће бити отворена за све посјетиоце.

Калезић је рекао да је Fashion festival само увод за "пик сезоне" у Порто Монтенегру, који се наставља фестивалом музике у сарадњи са Котор арт-ом, 11. августа.

"Оно што је недавно најаваљно, а чиме затварамо круг јесте солистички концерт Дина Мерлина 14. августа. Тиме улазимо у пост сезону када ћемо имати задовољство да сарађујемо са Ребитт рецорд на Маде ин Неwyорк јазз фестивалом", рекао је Калезић.

Како је закључио, сезона у Порто Монтенегру се условно затвара једним одличним џез концертом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 06:06