/ -SHUTTERSTOCK
02/09/2024 u 15:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Tiramisu kuglice

Tiramisu je jedan od najpoznatijih kolača, a vole ga i oni koji nisu ljubitelji kafe. Jednostavan je za napraviti, ali ako ipak nemate mnogo vremena, dobro će vam doći recept za tiramisu kuglice.

Sastojci koji će vam biti potrebni su:

tri paketića piškota

100 mililitara skuvanog espressa

dvije kašike šećera

jedna kašičica ruma

250 grama mascarpone sira

krem namaz od čokolade

kakao

Priprema:

Za početak, u jednoj posudi usitnite piškote. Potom skuvajte 100 mililitara espressa pa dodajte dvije kašike šećera i jednu kašičicu ruma. Ako ne konzumirate rum, možete ga preskočiti u ovom receptu.

Promiješajte i ostavite da se malo ohladi pa je dodajte u posudu s piškotama. Promiješajte smjesu espressa i piškota pa dodajte mascarpone sir i formirajte jednaku smjesu. Smjesu ostavite u frižideru nekih 30 minuta da se malo stisne.

Kada je smjesa spremna, uzmite manju količinu i rastanjite po dlanu pa dodajte malo krem namaza od čokolade i formirajte kuglicu. Kada završite s formiranjem, uvaljajte bombice u kakao, ali nemojte pretjerivati kako ne bi bile gorke.

Najbolji način da skinete višak kakaa je da kuglice stavite u cjediljku i protresete. Kuglice će biti još ukusnije, ako ih još malo ohladite u frižideru.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 15:55