Венеција угрожена уласцима крузера / - ЕПА
11/09/2021 u 17:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Венеција ће пратити туристе преко апликације

Тек треба да донесу одлуку о томе колики број туриста ће бити превелики

Венеција ће увести надзорне камере и мобилне апликације за прикупљање података о томе колико туриста стиже у град, а биће уведена и додатна правила

Венеција се затвара – само резервације

Систем од 468 камера и сензора званичницима омогућавају да разликују становнике од туриста, прате поријекло и одредишта и утврде колико се брзо људи крећу.

Градоначелник Венеције Луиђи Бруњаро рекао је да очекује да ће се многи људи бунити због ове одлуке, али да је његова дужност да учини град погодним за живот онима који га насељавају, али и онима који само планирају да га посјете, преносе локални медији.

Венеција тек треба да донесе одлуку о томе колики број туриста ће бити превелики.

Преко апликације ће се пратити резервације, а тестирају се и начини на које би се град могао затворити уколико постане пренатрпан.

Недавно је забрањен и улазак великих крузера у познате градске канале.

Пратиће гондоле

Пратиће се и брзина гондола. Оне се иначе не крећу великом брзином, али током пандемије корона вируса примјећено је да вода постаје готово кристално чиста када се гондоле спорије крећу.

 - Биће додани услови за приоритетне резервације и попусте. Не можете ходати у купаћем костиму. Не смијете скочити с моста или напити се. Kо год дође, мора поштовати град -  казао је Бругнаро, преноси Б92.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 07:16