/ -Фото: Дневне новине Дан
17/10/2021 u 07:54 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Асфалт на паркингу на Златици после десет дана пуца под ногама

Група грађана са Старе Златице каже да су остали у чуду, те да не могу да вјерују да је неко могао да на тај начин направи паркинг

Пропао је асфалт на паркингу који је изграђен у оквиру спотско - рекративне зоне која се налази на Златици, у Подгорици. 

На паркингу направљеном прије десет дана већ има неколико оштећења, а група грађана са Старе Златице каже да су остали у чуду, те да не могу да вјерују да је неко могао да на тај начин направи паркинг, који након неколико дана пуца под ногама.

– Прије око десет дана екипе Путева су дошле да асфалтирају паркинг. Резултат тога је већ пропао асфалт на неколико мјеста. Асфалт је дебљине од три центиметра, направљен без подлоге на обичној земљи, на којем већ долази до слијегања терена. На том простору је скоро насута земља – каже група грађана.

Они су истакли да овакав рад представља разочарање свих грађана и помисао да се ово само ради да би се тренутно задовољили.

– Тражимо да се испита одговорност и осуди одмах овако поступање Путева, јер је ово вријеђање здравог разума. Донијели су некакав гребани асфалт, нијесмо видјели да је то ваљано, требало је да се стави тампон. Асфалт пуца под ногама, за ово су паре дали грађани. На неколико мјеста је испуцао, почеле су да се отварају рупе, дубине по неколико центиметара. Како је могуће да асфалт почне да тоне и пуца послије неколико дана од како се направи. Није направљен ни добар пад, умјесто да је окренуто да се вода слива према Морачи, пад је направљен према улици. Није направљена дренажа, када буде киша падала улица ће стално да плави – навела је група грађана са Старе Златице.

Он је истакао да су у суштини задовољни како се за сада одвија преостали дио градње спортско-рекреативне фазе, с обзиром да је раније на том мјесту била депонија настала од складиштења земље и разног материјала због градње аутопута.

Градоначелник Иван Вуковић је током ранијег обиласка истакао да ће на овом простору бити формирана спортско-рекреативна зона на преко 12.000 квадрата са два спортска терена, различитим садржаjима, дjечjим игралиштем, пjешачком стазом и уређеном зеленом површином. Радови на овом простору би требало да буду завршени у новембру.

Из Путева су одговорили да су усљед погоршања временских услова радови били обустављени, те да су они настављени чим су се стекли услови.

– Радови су у току, а о завршетку ћете бити благовремено информисани – навели су из Путева.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 08:26