Асфалтирање саобраћајнице / -Архива
13/04/2022 u 09:52 h
Н.С.Н.С.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бемакс донирао производњу асфалта Путевима

Нема потребе да одбор директора да сагласност на уговор о донацији, каже Драган Смоловић, предсједник одбора

Компанија Бемакс донирала је предузећу Путеви производњу 3.000 тоне асфалта како би надомјестили материјал за рад без којег су остали након затварање асфалтне базе. Вриједност донације је 30.000 еура без ПДВ-а. Са овом количином асфалта може се асфалтирати шест до седам километара пута.

Која права и обавезе имају Путеви и Бемакс прецизирано је уговором о донацији, који Главни град није прослиједи „Дану“, а нема га ни на званичној интернет адреси Града и предузећа.

Да ли је одбор директора дао сагласност предузећу Путеви да прими донацију питали смо Драгана Смоловића, предсједника одбора.

– Не даје се сагласност на то да се прихвати донација, нити за тим има потребе. Донацију може да да било ко, ко је одбија? Свака донација је изузетно добра, нека је један еуро, а кубик асфалта или за хиљаду кубика. И даље преговарамо са другим компанијама да набавимо масу – рекао је Смоловић.

УРА: Штетна одлука министра Митровића

Подгоричка УРА затражила је од Ратка Митровића, министра екологије, просторног планирања и урбанизма, да уклоне пломбу са афалтне базе Путева. Из ове партије указују да градско предузеће асфалт купује од Бемакса, те да ће материјал на крају платити грађани.

– Због непромишљене и штетне одлуке одлазећег министра урбанизма и екологиjе Ратка Митровића да запечати рад асфалтне базе и дробилице Путева, директну штету трпе запослени у предузећу и грађани. Док су машине Путева угашене, а радници неупослени, то предузеће асфалт купуjе од компаниjе Бемакс, по ко зна коjим циjенама, шта ће на краjу опет платити сви грађани. Само jе тешко утврдити, ко горе жели Путевима - неодговорни менаџмент, коjи jе само за незаконите jавне набавке, посљедњих мjесеци платио казну од 15 хиљада еура, или министри Митровић, Милатовић, Спаjић и одлазећа Влада- казала jе подгоричка УРА.

Из предузећа Путеви, на чијем је челу Раденко Булатовић, наводе да је уговор о донацији потписан 5. априла.

– У циљу унапређења путне инфраструктуре на териториjи главног града и реализациjе програмом планираних активности по основу обављања комуналних дjелатности, друштво jе у складу са уговором о донациjи броj: 2580 од 5. априла 2022. године, примило донациjу услуге финалне производње асфалтне масе. Путеви су започели санациjу асфалтних површина на више саобраћаjница и то у Аеродромској, Тиватској, Бjелопољској, Шавничкој, Ловћенској, Улици X црногорске бригаде и Улица I црногорске бригаде народне одбране – саопштили су из Путева.

Из предузећа наводе да је њихова обавеза набавка неопходних деривата за финалну производњу асфалтне масе, а у складу са спроведеним поступцима jавних набавки и закљученим уговорима.

– Како jе у питању берзанска роба, циjену деривата формира тржиште. Финансирање дjелатности коjе имаjу карактер комуналних врши се из сопствених прихода друштва, буџета Главног града и других извора коjе утврди оснивач, у складу са законом. Средства за обављање дjелатности коjе немаjу карактер комуналних дjелатности обезбjеђуjу се из сопствених прихода друштва – наводе из Путева.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:20