/ -
11/09/2024 u 10:56 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Borovinić Bojović ugostila Viktora Dukića

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović ugostila je sedamnaestogodišnjeg Viktora Dukića, osvajača zlatne medalje i pehara na Svjetskom prvenstvu u kik boksu za juniore, i njegovog trenera Veselina Piletića.

Ova medalja je bila poslednja od šest koliko je Dukić osvojio od početka ove godine. Dukić je bio prvi na dva svjetska i dva evropska kupa, kao i na prvenstvu Balkana – sve u kategoriji do 19 godina. Poslednja zlatna medalja na Svjetskom prvenstvu, održanom u Budimpešti krajem avgusta, najznačajnije je odličje jer je osvojeno u najbrojnijoj i najjačoj konkurenciji na svijetu.

Borovinić Bojović je saopštila da je veliki sportski uspjeh značajan ne samo za Viktora kao pojedinca, već i za njegov grad i državu.

– Mladi sportisti su naš ponos i zaslužuju da dobiju svu podršku koju društvo može da im pruži. Šest osvojenih zlatnih medalja za osam mjeseci je zaista nesvakidašnji i izuzetan uspjeh. Sudeći po tome, nema sumnje da će Viktor nastaviti da niže sjajne sportske rezultate i u narednim godinama – rekla je predsjednica Skupštine.

Viktorov trener u kik boks klubu "Rad" Veselin Piletić istakao je da ovoliki broj zlatnih medalja u jednoj godini u kik boksu niko prije njega nije osvojio i da je teško očekivati da se takav rezultat uskoro ponovi. Piletić je naveo da bavljenje ovim sportom iziskuje značajna novčana sredstva i izrazio očekivanje da će Viktor dobiti u budućnosti podršku kakvu zaslužuje kao mladi svestrani sportista, koji, uprkos napornim treninzima, ne zapostavlja ni svoje ostale obaveze, u prvom redu one školske.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. septembar 2024 15:54