/ - Skupština Glavnog grada
29/08/2024 u 13:49 h
Mićko VujisićMićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Borovinić Bojović: Vi ste uradili veliku stvar za grad i državu

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović ugostila je predstavnike džijudžicu reprezentacije Crne Gore, koja se sa evropskog prvenstva i svjetskog kupa, održanog u Zadru, vratila sa 15 medalja.

Borovinić Bojović je istakla da će se i u budućnosti, kao i do sada, truditi da u najvećoj mjeri afirmiše sportiste i njihove uspjehe, kao i da animira cijelo društvo da im pruži veću podršku.

– Vi ste uradili veliku stvar ne samo za sebe i svoje porodice, već i za grad i državu. Broj medalja koje ste osvojili najbolje govori o kvalitetu i vas kao sportista i vašeg trenera. Želim vam da budete i još bolji i uspješniji, da se vaša imena daleko čuju i da se Crna Gora po vama prepoznaje svuda u svijetu. Sigurna sam da na takmičenju nije bilo zemlje sa manjim brojim stanovnika, niti zemlje sa većim brojem medalja – poručila je Borovinić Bojović.

Trener reprezentacije Mladen Jokmanović, koji je ujedno i trener džijudžicu kluba "Stara varoš", odakle dolazi devet od deset osvajača medalja, kaže da je ponosan na ovakav uspjeh, naročito jer još uvijek ne postoji adekvatna podrška države za razvoj ovog borilačkog sporta.

image
- Skupština Glavnog grada

Prijemu su, osim trenera, prisustvovali Jelena Jovanović, koja je osvojila zlatnu medalju na prvenstvu Evrope i bronzana na svjetskom kupu za seniore, Elena Jovanović, vicešampionka Evrope do 16 godina, Petar Džudović, bronzani na prvenstvu Evrope do 16 godina, Marijan Boljević, bronzani na prvenstvu Evrope i bronzani na svjetskom kupu do 16 godina, i Balša Dondić, srebrni na svjetskom kupu do 14 godina. Pored njih osvajači medalja su i Nikola Perović, srebrni na svjetskom kupu za seniore, Vuk Džudović, srebrni na prvenstvu Evrope i i bronzani na svjetskom kupu do 21 godinu, Boris Ilin, bronzani na prvenstvu Evrope i svjetskom kupu do 16 godina, Branka Mujović, bronzana na prvenstvu Evrope i srebrna na svjetskom kupu do 21 godinu, i Mario Marić, bronzani na prvenstvu Evrope do 18 godina.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 08:34