/ -
21/06/2024 u 12:13 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Borovinić Bojović: Zena može da osvijesti svoju snagu

Svjesna sam da, kao žena koja vodi gradski parlament, imam posebnu odgovornost da doprinesem ostvarenju rezultata ne samo projektovanih u nacionalnim strategijama i lokalnim akcionim planovima, već i onih širih, društvenih, koji se direktno tiču žena, poručila je Borovinić Bojović

U gradskom parlamentu među ženama postoji interesovanje za učešće u političkom životu, za rad i doprinos u procesu donošenja odluka, saopštila je Jelena Borovinić Bojović, predsjednica Skupštine Glavnog grada, tokom panel diskusije koja je održana u organizaciji Centra za ženska prava, uz podršku Australian Aid-a.

–Prostor za unaprjeđenje uvijek postoji, pa bi budući napori trebali biti usmjereni na konkretne mjere koje bi osigurale da žene dodatno doprinesu kreiranju politika. U tom kontekstu, svjesna sam da, kao žena koja vodi gradski parlament, imam posebnu odgovornost da doprinesem ostvarenju rezultata ne samo projektovanih u nacionalnim strategijama i lokalnim akcionim planovima, već i onih širih, društvenih, koji se direktno tiču žena – saopštila je Borovinić Bojović.

Na panel diskusiji "Između doživljaja i stvarnosti, kako se primjenjuju politike rodne ravnopravnosti u Crnoj Gori", diskutovalo se o tome da li se suštinski poboljšao položaj žena i djevojčica u Crnoj Gori.

– Za mnoge političarke, a to mogu posvjedočiti, nije ugodno djelovati u javnoj sferi u kojoj smo često izložene diskriminaciji, omalovažavanju i govoru mržnje. Nije ugodno, ali je potrebno. I nije samo potrebno, već to predstavlja fundamentalnu nužnost. Smatram da upravo kroz nelagodu koju kreira društvo koje toleriše mizoginiju i marginalizaciju, žena može da osvijesti svoju snagu – poručila je Borovinić Bojović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jun 2024 14:02