/ -
27/03/2022 u 15:44 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Чистоћа за 15 дана отвара пансион за псе

Услуга ће на дневном нивоу коштати од десет до 15 еура

Пансион за псе у оквиру Склоништа за напуштене кућне љубимце на Врелима рибничким почиње са радом у наредних 15 дана, а услуга ће на дневном нивоу коштати од 10 до 15 еура. Овај објекат је посјетио градоначелник Иван Вуковић који је казао да су препознали потребу да креирају овакав садржаj коjи ће омогућити суграђанима да оставе љубимца на чување, уз адекватну бригу и његу.

– Велики броj грађана, када треба да отпутуjу негдjе, ако немаjу некога да им причува кућног љубимца, имаjу проблем гдjе да га оставе. Ми смо као одговорна градска управа одлучили да пружимо адекватан, системски одговор на то. Риjеч jе потпуно новом сервису коjи ће много помоћи. Пансион броjи пет боксева – каже Вуковић.

Он наводи да jе Главни град приjе више од годину дана покренуо инициjативу за измjену просторно урбанистичког плана са циљем да се створе услови да Подгорица добиjе и гробље за кућне љубимце.

Директор Чистоће, Андриjа Чађеновић, казао jе да уколико оваj сервис у догледно вриjеме заживи, постоjи могућност да се прошире капацитети пансиона.

– У нашем пансиону постоjи правило кућног реда. Прописано је у ком термину грађани могу да доведу кућног љубимца, а пас коjи ће боравити у пансиону мора бити чипован, вакцинисан, очишћен од заразних болести. Уколико има одређене болести, потребно jе доставити медицинску документациjу како бисмо га адекватно медицински збрињавали – каже Чађеновић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 02:58