Biljana Ćulafić / -FOTO: ARHIVA
25/03/2024 u 10:43 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ćulafić: Smijeniti rukovodstvo NB "Radosav Ljumović"

Očekujemo da interes svih građana Podgorice i poštovanje prema njihovoj viševjekovnoj posvećenosti zajedničkom životu budu važniji od labavih i neprincipijelnih koalicionih ugovora i ličnih interesa i da odgovorni za ovu krupnu grešku budu sminjeni, saopštila je Biljana Ćulafić

Odbornica SDP-a u Skupštini Glavnog grada Biljana Ćulafić traži od gradonačelnice Olivere Injac, da smijeni rukovodstvo Narodne biblioteke "Radosav Ljumović".

- Nova uprava i rukovodstvo Narodne biblioteke ne iznenađuju. Organizuju književno veče na kome će se predstaviti izvjesni Nenad Milikić i Mihailo Medenece, a čija "književna djela" ne prepuručuju estetski kriterijumi i univerzalne ljudske vrijednosti, već nacionalšovinističke ideje, mržnja prema drugim narodima, velikosrpski mitovi i zablude. Ovi ljudi i događaji neće izuzetnu srpsku književnost učiniti manjom, ali jesu atak na multietničku Podgoricu i prostor biblioteke koja nosi ime španskog borca, pjesnika i antifašiste Radosava Ljumovića. Na potezu je gradonačelnica Olivera Injac. Očekujemo da interes svih građana Podgorice i poštovanje prema njihovoj viševjekovnoj posvećenosti zajedničkom životu budu važniji od labavih i neprincipijelnih koalicionih ugovora i ličnih interesa i da odgovorni za ovu krupnu grešku budu sminjeni - saopštila je Ćulafić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 11:11