/ -
16/02/2022 u 17:50 h
Milica VujisićMilica Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дан након акције пошумљавања: Уништене саднице на Малом брду

Дио садница посађен у недјељу на Малом брду, у акцији пошумљавања "За здрава плућа нашег града", уништен је дан након садње, а случај пријављен надлежним органима, истакао је представник Пипера Драгутин Вучинић.

 Акцију пошумљавања организовали су Секретариjат за планирање простора и одрживи развоj и Зеленило у сарадњи са локалном заjедницом. Како наводи представник Пипера Драгутин Вучинић, само дан након акције дошло је до девастација простора обухваћеног пошумљавањем на шта су реаговали мјештани.

– Ми смо у недјељу посадили 50 стабала. Наредног дана извјесни господин који каже да је код некога ту купио плац, ушао је багером и порушио саднице које су како тврди на његовом плацу. Ми смо то уочили и одмах интервенисали па су радови обустављени до даљнег. Пријавили смо све надлежним институцијама које су и спровеле акцију, а то су Зеленило и Секретариjат за планирање простора и одрживи развоj. Из Зеленила су нам рекли да ће поновити акцију и повећати број садница, а на крају крајева и ставити физичке баријере и ограде до самих кућа које су бесправно направљене да би се знало да је то општинско и да о томе Град води рачуна. Неким људима симболика не зна значи ништа, док не наиђу на баријеру. Сви људи који су тамо купили нешто од некога купили су маглу и прашину – истакао је Вучинић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 08:21