Школа осстала без директора / -Архива
22/06/2021 u 07:20 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Директор ОШ "Милан Вукотић" отишао у пензију, нема ко да потпише свједочанства

У пензију сам пошао 10. јуна, тако да сам стигао само да потпишем "Луче" и награђене ученике. Остали су се касније распустили и нијесам био у могућности да потпишем свједочанства, казао је Бранко Рашовић

Дугогодишњи директор ОШ "Милан Вукотић" Бранко Рашовић од 10. јуна је у статусу пензионера, а свједочанства су остала непотписана. Рашовић потврђује да није стигао да потпише свједочанства, али је ставио потпис на "Луче".

– У пензију сам пошао 10. јуна, тако да сам стигао само да потпишем "Луче" и награђене ученике. Остали су се касније распустили и нијесам био у могућности да потпишем свједочанства. Послије 10. јуна законски немам право да потпис као директор ставим ни на један документ. То никада не бих урадио јер не желим да кршим закон. Конкурс за директора расписан је прије два мјесеца. Пријавила су се три кандидата, два из наше школе. В.д. директора министарство још није поставило, а помоћника нијесам имао. Жао ми је што су свједочанства непотписана, али заиста нијесам имао право да то урадим. Вјерујем да ће то бити ријешено – рекао је Рашовић.

Из Савјета родитеља ученика ОШ "Милан Вуковић" потврдили су да свједочанства нијесу потписана.

– Директор је пошао у пензију и није могао да потпише свједочанства. То би било нелегално. Овдје треба да реагује Министарство просвјете, науке, културе и спорта, јер ми не можемо ништа да предузмемо. Његов потпис не би био валидан и све да је потписао.Министарство је могло да га прогласи за в.д. директора још 20 дана док се не заврши школска година, да све потпише и да иде у пензију. Међутим, то нијесу урадили. Савјет се још није укључивао у ту причу, али очекујемо да ће реаговати министарство – каже Младен Алигрудић, предсједник Савјета.

Из министарства, иако су обећали нијесу саопштили на који начин ће ријешити проблем у овој школи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

26. septembar 2021 14:59