Радомир Прелевић / -Архива
14/12/2021 u 07:00 h
Andrijana Dabanović, Natasa SpaicAndrijana Dabanović, Natasa Spaic
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Драган Прелевић: Мој отац живот посветио Подгорици и хвала свима који су то препознали

Награду "19. децембар", добили су постхумно Радомир Рајо Прелевић, хуманиста, Снежана Бурзан Вуксановић, директор КИЦ-а "Будо Томовић" и градско предузеће Зеленило

Награду "19. децембар", која се сваке године додјељује поводом Дана ослобођења Подгорице, добили су постхумно Радомир Рајо Прелевић, хуманиста, Снежана Бурзан Вуксановић, директор КИЦ-а "Будо Томовић" и градско предузеће Зеленило.

Прелевић је постхумно награђен за допринос функционисању Фондације за развој Куча "Марко Миљанов", а његов син Драган Прелевић у изјави за "Дан" каже да су поносни на награду и његово дјело.

image

Радомир Прелевић

-Архива

- Награда "19. децембар" је један од симбола Подгорице и Радомир би данас као неко ко је читав живот посветио Подгорици био врло задовољан. Драго нам је да се сјећање на њега сачува кроз ово признање које долази од његових суграђана - каже Драган Прелевић.

Радомира Прелевића су за награду предложили Иван Вуковић, градоначелник и његови замјеници Слађана Вујачић и Часлав Вешовић којима се Драган Прелевић на томе и захвалио.

Снежана Бурзан Вуксановић казала је у изјави за "Дан" да је срећна због одлуке коју је жири донио, као и због тога што су људи препознали и вредновали њен рад и труд.

image

Снежана Бурзан Вуксановић

-ФОТО: КИЦ "БУДО ТОМОВИЋ"

– Захвална сам предлагачима, али и бројним другим грађанима Подгорице који вреднују љубав коју улажем у институцију и уопште у културу града. Драго ми је и јако сам срећна што су људи препознали то, као и да ми је Подгорица у срцу. Наставићу истим темпом, ако не и јаче – истиче Бурзан Вуксановић.

Њу су предложили НВО Кутак и Удружење СУБНОР и антифашисти Црне Горе, 17 невладиних организација и 406 грађана за заслуге и резултате које је постизала и постиже у развоју и афирмацији културе Главног града, али и Црне Горе.

Предсjедник одбора директора Зеленила Тихомир Радиновић задовољан jе што jе ово предузеће добитник престижне награде.

image

Њихов рад награђен је вријдним признањем

-архива

– Награда нам пуно значи. Валоризовала jе наш велики рад, нашу видљивост у граду. Наставићемо да развиjамо проjекте и да радимо што више на уљепшавању и одржавању површина у граду. Честитам и радницима и менаџменту и част ми jе што сам предсjедник одбора директора предузећа коjе постизе сjаjне резултате. Захваљуjемо се и предлагачима и жириjу и Главном граду – поручио jе Радиновић.

Предузеће Зеленило је за награду у име грађана МЗ Нова варош предложио Никола Мартиновић за одговоран и професионалан приступ уређењу јавних зелених површина.

Награда "19. децембар" установљена је 1964. године на иницијативу професора Павла Богетића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 23:05