/ - Фото: ПГ Биро
16/11/2021 u 12:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Главни град ће реорганизовати самоуправу уз задржавање истог броја запослених

Неколико хиљада наших суграђана остало је без посла, а постојећа привредна активност је значајно ослабљена

Пандемија изазвана коронавирусом, осим посљедица по јавно здравље, узроковала је бројне социо-економске проблеме. Неколико хиљада наших суграђана остало је без посла, а постојећа привредна активност је значајно ослабљена. Сходно томе, Главни град је доношењем бројних пакета мјера подршке локалним предузетницима и привредницима, као и грађанима, настојао да што је више могуће ублажи посљедице новонасталих епидемиолошких и економских околности, наводе из Главног града.

Анализа актуелног стања локалне привреде, почетак реализације пројекта бизнис зона, статус пољопривредних произвођача, те сугестије пословне заједнице и грађана, наметнули су потребу реорганизације одређених сегмената система локалне самоуправе. С тим у вези, приступило се измјени и допуни Одлуке о организацији и начину рада управе Главног града.

-Новим начином организације предвиђено је задржавање истог броја запошљених, уз реорганизацију постојећег начина рада, у циљу пружања ефикаснијег одговора на актуелне изазове- наводе из Главног града.

Будући да се намеће потреба активнијег укључивања локалне самоуправе, не само у дијелу подршке која је неопходна предузетницима, већ свим сегментима који чине локалну привреду, нови начин организације подразумијева оснивање Секретаријата за подршку бизнис заједници, а биће формирана и посебна Служба за подршку пољопривреди.

-Истовремено, препозната је потреба ефикаснијег заступања пред судовима и другим органима, што ће бити постигнуто кроз формирање нове Управе за заштиту имовинско-правних интереса Главног града- истичу у Главном граду.

Будући да је Главни град оцијењен као најтранспарентнија локална самоуправа, а на сугестију суграђана, одлучено је да се постојећи Систем 48, додатно унаприједи кроз формирање Грађанског бироа, који ће се бавити интензивнирањем комуникације са локалним становништвом, као и сарадњом са медијима и цивилним сектором.

-Као и у случају других реорганизованих служби, и ова подразумијева задржавање истог броја запошљених. Позивамо локалну заједницу да, и у будућем периоду, активно учествује у процесу доношења одлука, те тиме утиче на даље унапређење рада локалне самоуправе и развоја главног град- поручују из Упаве Главног града.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 02:47