фото: Главни град / - фото: Главни град
18/11/2021 u 18:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Главни град на Свјетском конгресу паметних градова

- Преко 400 излагача из 90 земаља представило је своје производе који олакшавају и унапређују квалитет живота у урбаним срединама - наводе из Главног града

Представници Главног града учествују на Свјетском конгресу паметних градова који се одржава у Барселони.

Како су саопштили, учесници из цијелог свијета су представили најновија достигнућа из области одрживог развоја, урбане мобилности, савремених технолошких достигнућа, што све скупа има за циљ подизање квалитета живота у градовима.

 - Преко 400 излагача из 90 земаља представило је своје производе који олакшавају и унапређују квалитет живота у урбаним срединама - наводе из Главног града.

Менаџер Главног града Марјан Јунчај и директор Паркинг сервиса Нусрет Цановић, размијенили су искуства са представницима градских управа из великог броја европских градова. На Еxпо-у су такође имали прилике да се сретну са бројним представницима научне и истаживачке заједнице са којима су констатовали да су поједина рјешења већ имплементирана у Подгорици.

Ове године су земље лидери из сфере паметних градова имали своје павиљоне на којима су представили најуспјешније производе и рјешења за модерне градове широм планете. Под слоганом "Ми смо градови које стварамо", изложбе и конгреса осврнули су се на трансформацију коју метрополе доживљавају током пандемије и потребу да се градови прилагоде захтјевима и потребама својих грађана чак и више него прије.

Догађај је окупио водеће међународне стручњаке и компаније како би подијелили знање и ухватили се у коштац с бројним изазовима урбане трансформације.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 13:12