Олимпијски базен / -Архива
23/12/2021 u 10:15 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Главни град планира наткривање олимпијског базена

Главни град планира да наткрије олимпијски базен у оквиру комплекса Спортског центра "Морача", а о њиховој намјери изјасниће се одборници на сједници Скупштине Главног града која је заказана за 27. и 28. децембар.

У одлуци о одређивању локације са елементима урбанистичко- урбанистичких услова за изградњу локалног објекта од општег интереса - спортски објекат - наткривање олимпијског базена у оквиру комплекса СЦ "Морача", је назначено да је планирано постављање пнеуматске хале, димензије у основи 32x56 метара, а која ће се постављати сезонски.

–Инвеститор је обавезан да припреми и пропише пројектни задатак за израду техничке документације за изградњу објекта уз обавезно поштовање одлуке са елементима УТУ-а. На пројектну документацију потребно је прибавити сагласности утврђене посебним прописима који се односе на овај тип објекта као и обавезну сагласност главног градског архитекте на идејно рјешење, сходно одлуци о постављању, грађењу и уклањању локалних објеката од општег интереса. Сагласно мишљењу службе главног градског аерхитекте од 10. децембра, а на основу члана 3 став 2 одлуке, не постоји потреба за расписивање конкурса за израду идејног рјешења спортског објекта на овој локацији – пише у одлуци коју ће на пленуму бранити Миљан Баровић, секретар за планирање простора.

У документу је назначено да хидротехничке инсталације треба пројектовати и извести у складу са условима предузећа Водовод и канализација. Базен се налази на дијелу катастарске парцеле 1275/25 КО Подгорица I која је у својини Црна Гора а право располагања има Главни град. Инвеститор је предузеће Спортски објекти.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 01:30