/ фото: ПГ БИРО
25/06/2021 u 14:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Главни град уредио надстрешницу Завода за хитну медицинску помоћ

Радови су подразумијевали дораду конструкције, уградњу сендвич панела, уградњу расвјете и остале неопходне гипс картонске, браварске, молерске и електро радове

Екипе Агенције за становање завршиле су радове на уређењу надстрешнице објекта Завода за хитну медицинску помоћ. Претходних дана, уклоњена је стара надстрешница, која због своје дотрајалости више није имала адекватну заштитну улогу, како током кишних дана, тако ни током високих спољашњих температура.

- Радови су подразумијевали дораду конструкције, уградњу сендвич панела, уградњу расвјете и остале неопходне гипс картонске, браварске, молерске и електро радове. На тај начин, омогућен је пријатнији боравак, како пацијентима који у великом броју посјећују овај здравствени објекат, тако и запошљенима- саопштено је из ПГ Бироа.

Главни град у континуитету пружа подршку здравственом систему, кроз уређење постојећих здравствених објеката, стварање претпоставки за изградњу нових, али и донацију медицинских средстава и опреме.

-Подсјећамо, Главни град је реконструисао прву Цовид амбуланту која се налазила у објекту ДЗ Толоши, уступио на коришћење објекат у комплексу СЦ Морача за потребе вакцинације грађана, донирао средства за куповину респиратора и медицинских униформи за потребе Клиничког центра Црне Горе, донирао намјештај и хиљаду медицинских заштитних одијела за потребе Завода за хитну медицинску помоћ у Подгорици, средства за играоницу Института за болести дјеце, уредио екстеријер и реконструисао расвјету у околини овог Института, те поставио нови парковски мобилијар испред неколико објеката Дома здравља Подгорица. Такође, рјешавањем дугогодишњег имовинско-правног односа помогао да се створе претпоставке за изградњу нове зграде Ургентног центра у оквиру Клиничког центра Црне Горе, на који грађани чекају годинама- саопштено је из Главног града.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 13:02