/ -
17/02/2022 u 16:30 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Главни град уводи четири нове аутобуске линије

Реорганизацијом ће бити обухваћени дjелови града коjи до сада ниjесу били дио система jавног превоза

Главни град ће увести четири потпуно нове линиjе, а реорганизацијом ће бити обухвћени дjелове града коjи до сада ниjесу били дио система jавног превоза. Нове аутобуске линиjе ће како су из Секретаријата за саобраћај саопштили бити траса кретања нових аутобуса, а као такве ће бити у потпуности повезане са постоjећим. 

– Траса прве линиjе ће повезати комплекс нових зграда на Булевару Станка Радоњића са Сити квартом и околином Тржног центра Делта сити, Клиничким центром Црне Горе и студенским центром. Друга линиjа повезиваће дио Забjела, у близини постоjећих хипермаркета, као и Улицу 4. jула са центром града и даље према насељима Загорич и Златица. Траса треће линиjе, ће до изградње Булевара Вељка Влаховића, као почетну станицу имати Рециклажни центар Коник. Након изградње Булевара Вељка Влаховића, линиjа ће повезивати Стари аеродром, односно непосредну околину Дома за старе, са центром града и диjелом града Преко Мораче, све до Блока IX. Четврта траса ће повезати насеље Рогами са дjеловима града у коjима се налазе Клинички центар Црне Горе, Правни и Економски факултет, неколико обjеката образовања и правосуђа, даље према насељу Доња Горица, гдjе се налази jош jедан универзитет – навели су из Секретријата. 

Предвиђено је да ово буду линиjе чиjи је интервал кретања планиран у оквиру од 15 до 20 минута.

– Поред нових, реорганизациjа ће обухватити и постоjеће линиjе, чиме ћемо учинити да сваки грађанин и посjетилац Подгорице у сваком диjелу града има доступан jавни превоз. Недавно jе завршен jавни позив за куповину нових, модерних, прилагођених потребама ОСИ и еколошки прихватљивих аутобуса, коjи ће се на улицама Подгорице наћи већ у првом кварталу ове године – саопштили си из Секретеријата за саобраћај. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 13:06