/ -
05/05/2022 u 10:01 h
Н.С.Н.С.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Горњогоричани обуставили окупљања на новом булевару: Протесте стопирали, чекају став нових министара

Настојаћемо да новим министрима екологије и капиталних инвестиција пошљемо молбу и захтјев да виде о чему се ради и да нам помогну, поручује Данко Кораћ, представник мјештана

Становници Горње Горице обуставили су блокаду магистралног пута Подгорица-Никшић до даљњег како би покушали да са новим министрима екологије и саобраћаја пронађу рјешење за саобраћајни прикључак на нови булевар.

Горњогоричани су се од средине децембра прошле године свакодневно окупљали тражећи да се промиjени проjекат и да се на раскрсници Улице Бранка Делетића са Улицом Ђура Jакшића гради кружни ток или поставе семафори. Градња булевара кроз Горњу Горицу донио jе броjне невоље становницима насеља али и Толоша због чега су у више наврата тражили да се измијени пројекат. Позитиван одговор добили су од бившег министра екологије, просторног планирања и урбанизма Ратка Митровића који им је поручио да ће њихов захтjев да им се омогући прикључак на нови булевар бити имплементиран кроз измjене Просторно урбанистичког плана Подгорице.

Представник мјештана Данко Кораћ наводи да након пет и по мјесеци обустављају протесте те да ће бити приправни да се поново окупе.

–Пет и по мјесеци смо се окупљали и мало смо изреволтирани што ништа није до сада урађено. Шетали су нас у круг, а генерално ништа нису рjешавали. Бивши министар Митровић је дао позитивно мишљење. У међувремену, са Владом се десило то што се десило, сада се све промијенило. Због тога ћемо ми сада да замрзнемо протесте, нећемо излазити на улице јер нам је и извођач рекао да ће радити само до раскрснице. Уколико би они наставили да раде нешто друго ми ћемо се поново окупити и изаћи на улице. У овом, док не буде протеста, настојаћемо да новим министрима екологије и капиталних инвестиција пошљемо молбу и захтјев да виде о чему се ради и да нам помогну. Наново почињемо борбу – рекао је Кораћ.

Он додаје да ће настојати да дођу до нових министара, те да неће одустати од борбе.

– Свакако нећемо дозволити да нам пропадне борба од пет и по мјесеци. Мало је тужно и жалосно да нас нико обишао није за то вријеме, али мим одустати нећемо и настојаћемо да та борба не буде узалудна. Градоначелник обилази 50 метара улице на Какарицкој гори а нас заобилази у широком луку. Истрајаћемо у овоме што смо наумили –поручује Кораћ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 11:39