Olivera Injac / SKUPSTINA GLAVNOG GRADA, SJEDNICA SKUPSTINE GLAVNOG GRADA, GLAVNI GRAD-IVAN PETROVIC-IPE
15/07/2024 u 20:18 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Gradonačelnica o inicijativi za njenu smjenu: Razvoj Podgorice nema alternativu

Razvoj Podgorice i interesi građana nemaju alternativu, rekla je gradonačelnica Olivera Injac za informativnu emisiju Žurnal TV Prva, govoreći o inicijativi opozicije za njenu smjenu. O ovoj inicijativi koju je potpisalo 22 od 24 odbornika opozicije, kao i o skraćenju mandata Skupštini Glavnog grada, raspravljaće se na sjednici gradskog parlamenta 24. jula.

–Time se vodim kao potpredsjednica Pokreta Evropa sad i kao gradonačelnica. Insistiram na tome da nađemo kompormise i dogovor unutar većine na vlasti i sa našim kolegama iz Pokreta za Podgoricu jer je interes Glavnog grada i naših sugrađana na prvom mjestu, a ne nikako partijski i partikularni interesi koji mogu da nas onemoguće u planovima i programima razvoja grada - rekla je gradonačelnica.   

Ona je rekla da kada je pogledala inicijativu opozicije u "formalno- pravnom i  suštinskom smislu inicijativa nema adekvatnih zakonskih utemeljenja i razloga kojima bi se mogla produkovati moja smjena".

– Sa druge strane, čini se da je to jedan politički manevar sa ciljem da se izazove šteta lokalnoj i državnoj vlasti. Vodeći se time da cilj opravdava sredstva, potrudili su se da inicijativom opravdaju prljavu kampanju koju vode protiv mene već duže vrijeme u pogledu neistina, kleveta, različitih vrsta optužbi. I to je dokaz da inicijativa nema utemeljenje - kazala je gradonačelnica Injac. 

Kada je u pitanju skraćenje mandata Skupštini Glavnog grada ona smatra da ne bi trebalo da ima upodršku među konstituentima vlasti u Podgorici. 

– Znate da je na vlasti velika koalicija više od deset partija. Generalno raspoloženje je da nam sada ne trebaju izbori, da vlast funkcioniše, da smo krenuli sa dobrim projektima. U fokusu je pokretanje gradnje velikih infrastrukturnih objekata, uz međusobno povjerenje i poštovanje svih konstituenata vlasti. Već isporučujemo rezultate ali ponavljam krenuli smo iz dubokog minusa, treba vremena da se oporave institucije. Okrenuti smo interesima grada i građana, a ne nikako partijskim i partikularnim interesima. Konstituenti vlasti treba da se vode time čak i oni koji prepoznaju značaj te inicijative, i možda žele da skrate mandat Skupštini. Svi treba da se vode intersima Glavnog grada i onih koji su nas glasali, Neprirodno je i paradoksalno da sada neko sa opozicijom, koju smo jedva smijenili poslije 30 godine vlasti, skrati mandat Skupštini i ide na neke nove izbore. Mislim da to prema građanima ne bi bilo pošteno - navela je gradonačelnica. 

 

Do septembra tri velika tendera 

Gradonačelnica Olivera Injac je rekla da su preduzeća i službe krenule u oporavak i sanaciju problema i isporučivanje rezultata. Kako je rekla, javni kritičari često manipulišu sa podatkom da je u pitanju 15 mjeseci rada, a u pitanju je polovina od toga perioda jer je tranzicija išla etapno iz različitih razloga.

– Kratak je period,a stalno je u opticaju priča moglo je brže, moglo je bolje, mogao je veći razvoj. Ja odgovorno tvrdim da smo uradili maksimum da brojene infrastrukturne projekte oživimo, da ih stavimo u fokus i u narednim mjesecima, do septembra, biće raspisna tri velika tendera. To je Bulevar Veljka Vlahovića, Jugozapadna obilaznica i Ulica Vojisvaljevića - rekla je gradonačelnica Injac.

Ona je rekla da su uspjeli da ožive projekat Ulice Vojislavljevića koji postoji od 2017. godine,ali je bio potpuno pasiviziran i očekuje da u narednih mjesec dana može konačno da se krene sa projektom. Kako je rekla, svi konsultanti sa kojima je razgovarala su saglasni da je pretvaranje Ulice Vojislavljievića, sa proširenjem mosta i kružnim tokom, u bulevar najbolje rješenje sa rasterećenje saobraćaja u Podgorici.

–Imamo dobre planove za budućnost i čini mi se u kontektstu svega što smo govorili da je opozicija svjesna toga, da idemo u dobrom pravcom i napravili smo sjajan plan da rezultati  mogu biti do kraja četvorogodšnjeg mandata ostvareni. Oni se vode nekim drugim razlozima, da nas onemoguće u tome, pa i da negdje zaustave dalji razvoj Podgorice- rekla je gradonačelnica Olivera Injac. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. avgust 2024 16:02