Olivera Injac / Bojana Gnjidić
19/07/2024 u 11:35 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Injac o skraćenju mandata Skupštini: Površne i neutemeljene konstatacije dijela opozicije

Obrazloženjem predloga za skraćenje mandata Skupštini Glavnog grada nije obuhvaćen nijedan suštinski i pravno osnovan razlog, pa samim tim ne postoji formalna osnova na kojoj bi se temeljilo eventualno izglasavanje odluke, navela je Olivera Injac, gradonačelnica, u mišljenu upućenom Skupštini.

Inicijativu za skraćenje mandata sadašnjeg saziva parlamenta potpisalo je 22 od 24 odbornika opozicije DPS-a, SD-a, SDP-a, Liberalne partije i Demokratske partije Roma. To nijesu uradili odbornici Bošnjačke stranke i GI "21.maj". Sjednica na kojoj će se raspravljati o inicijativi je zakazana za 24.jul.

–U dostavljenom predlogu izričito je navedeno da je u pitanju procjena dijela opozicionih odbornika koja se zasniva na površnim, politički pristrasnim i neutemeljenim konstatacijama što nedvosmisleno ukazuje da je njihova namjera ostvarivanje partikulranih političkih interesa, a ne zastupanje intersa građanki i građana Podgorice kako se želi predstaviti. Imajući u vidu navedeno odbacujem sve navode kojima se pokušva ukazati da postoji zastoj u razvoju Glavnog grada i realizaciji projekata odgovorno tvrdeći da je predlog neosnovan i neutemeljen, jer rezultati koje je postigla ova vlast u prethodnih 15 mjeseci upravo dokazuje suprotno i opovrgavaju navode opozicije - navodi Olivera Injac.

Kako navodi u mišljenju gradonačelnica smatra da ne postoji osnovani razlozi koji bi opravdali izglasavanje predložene odluke u Skupštini Glavnog grada.

–Zanemarujući političke interese opozicije zbog kojih je i uputila ovaj predlog, a težeći da u nastavku mandata budu isporučeni rezultati shodno programima partija većine na koje smo se obavezali i zbog kojih smo dobili povjerenje građana još jednom ističem da predlog nema nikakvo uporište i da nije utemeljen u činjenicama i istini. Zbog svega navednog očekujem da će odbornici u Skupštini Glavnog grada zauzeti ispravan stav kojim se neće izaći u susret željama opozicije i kojim će se još jednom opravdati povjerenje koje su nam građani ukazali na izborima održanim u oktobru 2022.godine - navodi gradonačelnica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

06. septembar 2024 18:57