/ Са јучерашње сједнице Савјета
01/06/2021 u 13:53 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јаредић: Главни град да за ТВ одријеши кесу

Телевизија почиње са радом1. септембра са око 20 мање извршилаца, односно имаће 68 извршилаца, и сви ће радити за сва три медија чији је оснивач локална самоуправа

Радио телевизија Подгорица почеће се радом 1. септембра, а имаће 68 извршилаца што је за око 20 мање него што је било предвиђено ранији Правилником о унутрашњоj организациjи и систематизациjи радних мjеста и сви ће ардити за сва три медија, казао је Раде Војводић, в.д. извршног директора, на јучерашњој сједници Савјета Локални емитер РТВ Подгорица. Он сматра да морају имати и сектор продукције.

– Продукција је највећи сектор у телевизији и мора се формирати. Програмску шему за телевизију смо направили и имаћемо седам сати сопствене продукције. У питању је јутарњи програм, хроника Подгорице, дневници... – каже Војводић.

И Божидар Јаредић, члан Савјета, инсистира да постоји сектор продукције.

– По систематизацији радних мјеста не може уредник ТВ програма бити на седмом мјесту, а на деветом уредник портала. Сматрам да уредник ТВ програма треба да буде на петом мјесту. Не можемо имати уредника економског програма. Предлажем да се зове уредник за привреду. Новинаре треба ставити прије продуцената – каже Јаредић.

Драгана Трипковић предлаже да је мало да имају једног уредника образовног, филмског, документарног и културно-забавног програма, као и да треба као услов поставити Факултет драмских умјетности.

Савјет је јуче усвојио и Одлуку о зарадама у РТВ Подгорица уз измјену да се уреднику образовног, филмског, документарног и културно-забавног програма коефицијент повећа на 12, а новинарима 1 на 11. Војводић је казао да је суштина да су смањили број радних мјеста, али су неки коефицијенти благо повећани.

– Нека радна мјеста су укинута, тако да смо могли мало да повећамо коефицијенте, а да трошкови и даље буду мањи – каже Војводић.

Цена Тузовића је занимало како се плата израчунава по коефицијентима. Војводић је казао да је његов коефицијенат 20 по којем му је плата 1.250 еура. Јаредић сматра да руководилац маркетинга не може имати исти коефицијент као уредник ТВ програма. Са тим се нијесу сложили Војводић и Трипковић, јер маркетинг доноси новац ТВ. Јаредић сматра да од Главног града треба тражити да одријеши кесу, јер ако Општина Бијело Поље може медију дати 250.000 еура може и Град. Јаредић је сматра да су послије седам мјесеци требали да им доставе финансијски план за ову годину, указујући на то да нијесу разматрали ни извјештај о финансијском пословању за 2020. годину. Војводић истиче да су то требали у јануару да усвоје, али очекује да ће га имати у јуну.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 12:45