/ -Фото: Архива
17/08/2021 u 06:44 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jош се не зна граница између Матагужа и Врања

Линија разграничња општине Тузи и Голубовци још увијек под знаком питања

Линија разграничења на подручју насеља Врањ и Матагужи је питање у вези којег није дошло до коначног усаглашавања Општине у оквиру Главног града - Голубовци и Општине Тузи, те се по Закону о територијалној организацији Црне Горе то питање рјешава споразумно или се повјерава арбитражи, казали су из Општине Голубовци, одговарајући на одборничко питање Новице Пејовића, одборника Демократа.

Пејовића је занимало у којој је фази поступак разграничења између Општине Голубовци и Општине Тузи, да ли је и када покренута арбитража и када се очекује рјешавање спора. Питао је и који су били званични предлози Зете када је у питању размјена територије.

– На основу Закона о измјенама и допунама Закона о територијалној организацији Црне Горе, као нова јединица локалне самоуправе, дефинисана је Општина Тузи, као и насеља која она обухвата. Закон прописује да скупштина општине у којима је дошло до територијалне промјене, ради стварања услова за почетак рада новоосноване општине образују, организациони одбор. Организациони одбор чине по три представника општине у којој је дошло до територијалне промјене и новоосноване општине и један представник министарства. Организациони одбор предлаже начин уређења односа између општина, територијално разграничење, начин подјеле имовине и друге активности за стварање услова за почетак рада новоосноване општине. Одлука о образовању Организационог одбора за стварање услова за почетак рада новоосноване Општине Тузи одредила је три представника Главног града који учествују у раду. Представник Општине Голубовци је Ратко Стијеповић, предсједник Скупштине. У току рада одбора, од стране Општине Голубовци, кандидовано је питање разграничења подручја насеља Врањ и Матагужи. Одржан је састанак одбора, као и један састанак у просторијама Општине 31. октобра 2019. године, којем сте присуствовали. Линија разграничења на овом подручју је питање у вези којег није дошло до коначног усаглашавања двије стране – пише у одговору Општине.

Пејовић каже да разграничење општина Голубовци и Тузи jе нешто за шта су грађани Зете заинтересовани, али нажалост не и одлазећа власт општине Голубовци.

– Одборничко питање у вези са разграничењем jе само доказ колико су челници општине незаинтересовани за то и колике су "локал патриоте" како називаjу сами себе. Умjесто да грађанима саопште шта се дешава са разграничењем они износе податке коjи су изашли у службеном листу приjе три године, а мене напомињу да сам присуствовао састанку у октобру 2019. године. Господо коjа владате у општини Голубовци са 25 одсто подршке грађана, а сигуран сам да jе то у овом тренутку и много мање, и коjи сте на власт дошли преко новца из црних фондова коjе вам jе диjелио курир Миго Стиjеповић, за разлику од вас jа знам шта, кад и гдjе радим. Запитаjте се шта сте ви радили претходних 22 мjесеца од тог задњег и jединог састанка. Кажите грађанима Зете да нисте радили ништа, а плате сте примали. Чак вам jе и промакао "детаљ" да jе општина Тузи технички и визуелно означила своjе МЗ и ставила информативне табле са натписима насеља, а ви тихуjете на сва упозорења коjа добиjате и не завршавате ништа jер вам jе наjлакше рећи "то није у нашој надлежности" – каже Пејовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 19:34