Dragan Mijušković / - Arhiva
25/03/2024 u 06:39 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mijušković: Zabjelu je neophodna nova škola

Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine raspisalo je nacionalni konkurs za idejno arhitektonsko rješenje paviljona OŠ „Oktoih“.

Ovim konkursom bira se naјbolje idejno arhitektonsko rješenja za izgradnju paviljona sa uređenjem terena postojećeg školskog dvorišta na dviјe urbanističke parcele u zahvatu DUP-a Stambena zajednica VII - Stara varoš - izmjene i dopune. Rok za predaјu radova je 15. maj do 14 časova, dok će rezultati konkursa biti objavljeni do srijede, 5. juna.

– Planirano je da raspisivač konkursa nakon donošenja odluke žirija i izrade izvještaja žirija, objavi rezultate konkursa na zvaničnoj internet stranici konkursa. Članovi konkursnog su žirija prof. dr Svetlana Perović, arhitekta, dekanka Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore koјa јe predsjednica žirija, Duška Mačić, glavna gradska arhitektica Glavnog grada, Vesna Krivokapić, predstavnica Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, Ivana Dobrković, potpredsjednica Strukovne komore arhitekata IKCG i Siniša Minić, v.d. generalnog direktora Direktorata za sprovođenje državnih smjernica u oblasti arhitekture. Predviđen je i nagradni fond. Prva nagrada јe 10.000, druga 4.500 i treća nagrada јe 3.000 eura. Za otkup idejnog rješenja opredijeljeno je 1.500 eura - piše u konkursu.

image
- Prostor na koјem će biti izgrađen paviljon

Direktor OŠ „Oktoih“ Dragan Miјušković kazao јe da će paviljon rasteretiti glavnu školsku zgradu, ali s obzirom na to kojom brzinom se Zabjelo gradi i razvija on ne predstavlja trajno rješenje.

– Nova škola na Zabjelu je neophodna. Svakako cijenimo napore Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija što izdvaja sredstva za poboljšanje uslova i to ne samo u našoj školi nego u cijeloj državi. Ministarka Anđela Jakšić Stojanović, kao neko ko rukovodi tim resorom, od samog starta je započela velike investicije u saradnji sa Vladom Crne Gore. To uliva nadu da dolaze bolja vremena za sve naše mlade naraštaje, jer je obrazovanje, njegov kvalitet, a prije svega uslovi u kojima se ono odvija ključ prosperiteta svake države - rekao јe Miјušković. 


 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 14:20