Слободан Савовић / -Архива
30/06/2021 u 07:00 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министарство просвјете провјерава регуларност избора челника синдиката вртића

Позивам колеге да аргументовано изнесу све што имају. Док немам доказа, не могу ништа да радим, казао је Слободан Савовић, предсједник Градског синдиката просвјете

Из Министарства просвјете, науке, културе и спорта провјериће регуларност избора предсједника синдиката у ЈПУ „Ђина Врбица“. Група запослених установе тврди да је досадашња предсједница Синдиката добила нови мандат на сједници без кворума уз помоћ гласова са Вајбера за шта сматрају да је нерегуларно.

image

Славка Бошковић изабрана гласовима са Вајбера

-DJORDJE CMILJANIC

– Министарство просвјете, науке, културе и спорта о конкретном случају сазнало је из медија. Ми ћемо о даљим корацима одлучити након што детаљније размотримо читав случај – најавили су у министарству.

Предсједник Градског одбора синдиката просвјете Подгорица Слободан Савовић позвао је запослене из ЈПУ „Ђина Врбица“ да доставе доказе о евентуално нерегуларном избору предсјендика синдиката у њиховој установи и да утврде слијед догађаја да истина изађе на видјело.

– Моја надлежност је да ли су избори спроведени у складу са статутом, правилима, упутствима и посебним упутствима у случају короне. Да бих могао то да урадим неко мора да ме упозори на то што се десило. Ако је избор извршен на неки други начин избори се понављају. Извршни одбор бира в.д. синдиката, али се избори морају поновити. Позивам колеге да слободно и аргументовано изнесу све што имају. Док немам доказа, не могу ништа да радим – казао је Савовић.

Савовић истиче да се избори спроводе у складу са статутом синдиката, правилима организације рада синдикалне организације и упутствима Главног одбора за спровођење избора.

– Због короне додијељена су додатна упутства због немогућности састајања и одржавања сједница у већем броју. Након избора свака синдикална организација дужна је да достави извјештај о изборима Градском одбору и у њему се констатује да ли је било кворума, како су гласали, ко је предлог за предсједника... Тај извјештај још нијесмо добили од вртића. Било који члан синдиката, који сумња у изборни процес може да се обрати мени или било коме из Градског одбора синдиката просвјете. Позивам колеге да ме контактирају и разговарамо, те да одредимо редослед потеза. Када добијемо извјештај имаћемо више података. Сваки члан је дужан да укаже на евентуалнне пропусте у поступку. Док конкретно не будем имао примједбе и извјештај не могу да кажем шта се десило и да ли се гласало у складу са упутствима – истиче Савовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 13:20