Протест грађана Старог аеродрома и Коника / - Фото: А.Д.
14/06/2021 u 11:29 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Протест мјештана Старог аеродрома и Коника: Траже завшетак радова на булеварима

Ево већ шест дана нико нам се није обратио од надлежних из Владе шта ће да се ради са два булевара. Зато смо се сад поново окупили и молимо Владу, односно Министарство капиталних инвестиција и господина Бојанића да изађу на булевар заједно са нама, и на један и на други, да видимо које су то рупе и јаме, казао је испред мјештана Павићевић

Становници Старог аеродрома и Коника поново су блокирали саобраћаj на кружном току у близини Лук оил пумпе незадовољни што jош увијек нису добили одговор да ли ће у државном буџету бити обезбиjеђена средства за наставак градње Булевара Вељка Влаховића и Змаj Jовине улице. Мjештани од Владе траже да се буџет за ову годину не усвоjи све док се не у њему не опредиjеле средства за ове двиjе саобраћаjнице чиjа jе градња приjе двадесетак дана стала управо jер ниjе било новца.

Са протеста поручуjу да не одустаjу од свог захтjева.

Око двадесетак окупљених грађана протестовали су тако што су шетњом по кружном току заустављали пролаз возила.

Грађани су се у моменту наиласка возила Хитне помоћи склонили са коловозила и пропустили медицинску екипу да прође.

Дејан Павићевић је казао да су се мјештани, као и прошли пут, спонтано окупили и да су га замолили да се испред њих поново он обрати надлежним.

- Ево већ шест дана нико нам се није обратио од надлежних из Владе шта ће да се ради са два булевара. Зато смо се сад поново окупили и молимо Владу, односно Министарство капиталних инвестиција и господина Бојанића да изађу на булевар заједно са нама, и на један и на други, да видимо које су то рупе и јаме. Народ не може нормално у куће да улази, саобраћај се тешко одвија. Докле неко не страда, неки пјешак, изгледа да се ништа неће предузимати. 

Према томе још једном апелујемо, ово је данас опет упозорење нас мјештана, али су многи спријечени због посла а сигурно би изашло много више људи. Ту су још двије зграде, једна синдикалног фонда и солидарности и комуналног, требало би да се ради подвожњак и кружни ток код Волија, гдје се свакодневно дешавају удеси, али је све то стопирано - каже Павићевић.

И даље ће наставити овако спонтрано да се окупљају, да блокирају саобраћај по 10-15 минута, и упућују поново апел да дођу и виде са чиме се суочавају мјештани ова два насеља, да виде незавршене радове.

- Званичне дописе нисмо упућивали, само смо овако протестом и путем медија и полицију, ради регуларности. За сада овако дјелујемо, па ћемо убудуће видјети да се организујемо мало боље. Сачекаћемо да се усвоји буџет и како ће се ситуација онда одвијати и хоће ли опредијелити која средства Главном граду за завршетак радова.

Фото и видео: А.Д.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 11:52