/ -
12/01/2023 u 17:02 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Montažna saobraćajna signalizacija postavljena na tri lokacije: Za veću bezbjednost djece

Signalizacija je postavljena u blizini OŠ "Savo Pejanović" u Ulici Marka Miljanova, na ćošku preko puta Privrednog suda i na pješačkom prelazu prekoputa vrtića "Bubamara"

Na tri lokacije u gradu postavljena je montažna saobraćajna signalizacija koja ima za cilj da dodatno poveća bezbjednost u blizini obrazovnih ustanova, odnosno djece. Signalizacija je, kako je saopšteno ih Sekretarijata za saobraćaj, postavljena po inicijativi grupe Devet dobrih žena i to u blizini OŠ "Savo Pejanović" u Ulici Marka Miljanova, na ćošku preko puta Privrednog suda i na pješačkom prelazu prekoputa vrtića "Bubamara", gdje su ugrađena dva znaka.

–Riječ je o upečatljivim figurama djeteta koje ukazuju na obavezu poštovanja pravila u saobraćaju, naročito na pješačkim prelazima u blizini škola. Iskustva su pokazala da upozoravajuća silueta djeteta kroz ovaj vid saobraćajne signalizacije dodatno utiče na vozače da sa posebnom pažnjom učestvuju u saobraćaju na tim relacijama – saopšteno je iz Sekretarijata.

Predstavnica grupe Devet dobrih žena Biljana Otašević zahvalila je Glavnom gradu na podršci i apelovala na vozače da budu što oprezniji.

– Ove siluete trebalo bi na jedan lijep način da skrenu pažnju vozačima da su djeca tu i ukažu da svi budemo što oprezniji. Na taj način ćemo zaštiti djecu u saobraćaju. Svjesni smo današnje nezavidne situacije u saobraćaju. Figure će i krasiti grad, i što je najbitnije uticati da budemo oprezniji u saobraćaju – poručila je Otašević.

Iz Sekretarijata poručujuu da je u narednom periodu planiran nastavak ugradnje figura i to u blizini pasarele i OŠ "Dr Dragiša Ivanović", na pješačkom prelazu kod Doma zdravlja na Zlatici, na Bulevaru Peka Dapčevića, na pješačkom prelazu u blizini Katoličke crkve, u blizini OŠ "Pavle Rovinski", na raskrsnici kod buregdžinice Dino i dijagonalno, u blizini OŠ "21. maj", na pješačkom prelazu kod PG Grill, zatim u blizini OŠ "Milorad Musa Burzan, na pješačkom prelazu preko puta Gintaša, u blizini OŠ "Maksim Gorki" i na pješačkom prelazu kod trafike Tobako presa. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

23. septembar 2024 05:17