Обилазница отворена 21. маја / -Архива
04/10/2021 u 07:03 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Мост "Луча" отворен без употребне дозволе

Главни град нема потпуну документацију за објекат на југозападној обилазници

Главни град затражио је употребну дозволу за мост Луча који је саграђен на траси Југозападне обилазнице. Захтјев за употребну дозволу упућен је Министарству капиталних инвестиција, али га је овај државни орган прослиjедио Министарству екологије, просторног планирања и урбанизма.

Југозападна обилазница отворена је 21. маја, али је недуго након церемоније свечаног отварања и затворена за саобраћај јер стубови далековода нијесу били измјештен. Луча, али и Југозападна обилазница коначно су пуштени у саобраћај 30. августа. Градња моста и обилазнице коштали су преко 15 милиона еура.

–Министарству капиталних инвестиција достављен је захтјев за издавање употребне дозволе за сложени инжињерски објекат, мост преко ријеке Мораче на траси Југозападне обилазнице. Увидом у допис утврђено је да се ради о питању које је искључиво у надлежности вашег органа. На основу члана 62 став 1 Закона о управном поступку достављамо вам захтјев без одлагања као надлежном јавноправном органу на разматрање и даље поступање – пише у допис које потписује Мирослав Машић, в.д. генерални директор Директората за државне путеве у Министарству капиталних инвестија.

Прије него што су добили употребну дозволу gрадоначелник Подгорице Иван Вуковић и замјеници градоначелника Слађана Вујачић и Часлав Вешовић предложили су Са­вjе­ту за да­ва­ње пред­ло­га на­зи­ва на­се­ља, ули­ца и тр­го­ва да мост на Југозападној обилазници носи име Луча.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. septembar 2024 02:21