Вуковић и Мугоша обишли градилиште школе / фото: Лазар Ружић
27/06/2021 u 08:00 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мугоша тражио Вуковићу да изађе из хлада

На питање "Дана" да ли се активно враћа у политику, Миомир Мугоша је одговорио негативно јер каже сада нема тих амбиција

Градоначелниче, што сте стали у хлад, боље било да на другу страну да се иза види седам, осам милиона еура, упутио је опаску Миомир Мугоша, бивши градоначелник Подгорице, садашњем првом човјеку града Ивану Вуковићу док су обилазили Улицу СКОЈ-а и Партизански пут у Толошима. Вуковић је објаснио да то чини због медија јер објективи не трпе сунце, на шта Мугоша није одговорио. У изјави за "Дан" бивши градоначелник похвалио је локалну власт наводећи да Подгорица сваким даном корача сигурним, осмишљеним путем напријед и набоље за добробит грађана и критиковао државну власт да не подржава пројекте.

–Нажалост, последњих мјесеци у оваквом друштвено-политичком амбијенту брине ме што се нескривене опструкције праве од централне власти за реализацију неких пројеката које немају само значај за Подгорицу, него и за Црну Гору. Подсјетићу вас, а ви погледајте у архиви вашег дневног листа, да видите колико сам пута указивао на то да се коначно заустави експлоатација шљунка и не угрожава водоизвориште. Сад видим да се покушава вршити опструкција за изградњу уређаја за пречишћавање отпадних вода. Још док сам ја био ту тендер је једном био расписан, па није успио, па је било поново студија, поново процедура и то траје седам година и сада се неко нашао да можда оспори да ће наводно уређај за пречишћање отпадних вода да оспори и да угрози водизвориште Бољесестре са питком водом. То је неистина, постројење га само може заштитити – навео је Мугоша.

Мугоша се осврнуо и на Булевар Вељка Влаховића чија је изградња заустављена.

–Булевар Вељка Влаховића мора да се настави по плановима који важе, који су добри. То је само прва фаза јер треба направити мост на Рибници, проћи поред кучког гробља, поред касарне и изаћи на Улицу Франца Розмана и доћи на раскрсницу Булевара Вилија Бранта, Франца Розмана и Улице Николе Тесле. На тај начин би била релаксирана Улица Јосипа Броза за један дио транзитног саобраћаја. Улица Јосипа Броза ће добити још већу функцију када се направи подвожњак између Улице Митра Бакића, односно продужетак Булевар Саве Ковачевића, и на тај начин би била заокружена значајна цјелина у прстену око Подгорице - казао је Мугоша.

На питање "Дана" да ли се активно враћа у политику, Мугоша је одговорио негативно јер каже сада тих амбиција нема.

Градоначелник Подгорице Иван Вуковић објаснио је да је завршена санација улица СКОЈ-а и Партизанског пута.

–Укупно гледано, Путеви су извели радове у дужини од 3,7 километара, вриједности преко пола милиона еура. Коначно је овај пут после више деценија добио ново рухо. Реконструкција ове саобраћајнице је дио нашег великог пројекта у дијелу који се тиче унапређења стања путне инфраструктуре а који је подразумијевао комплетну санацију коловоза дуж осе исток-запад и тај посао смо привели крају. Малтене, све од Драча до Марезе имамо модерну саобраћајницу – навео је Вуковић.

Он је додао да су у Толошима санирали и Улицу Ђура Драшковића. Директор Путева Раденко Булатовић наводи да су Улицу Ђура Драшковића проширили са постојећих четири на пет метара. Он је најавио да ће у наредном периоду почети санација Улице 27. марта, од Забjелске вектре до Улице 4. jула, а радови ће трајати 20 радних дана.

У име мjештана Толоша управи града се захвалио Владимир Воjиновић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 15:41