17/10/2024 u 15:23 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Najljepše pismo napisao je Milo Strugar

Pošta Crne Gore uručila nagrade učenicima osnovnih škola koji su pobijedili na takmičenju za najljepše pismo na temu "Napiši pismo budućim generacijama o svijetu za koji se nadaš da će naslijediti"

Nagrade ovogodišnjim pobjednicima takmičenja za najljepše pismo na temu "Napiši pismo budućim generacijama o svijetu za koji se nadaš da će naslijediti" uručene su danas tokom svečanosti koja je održana u upravnoj zgradi Pošte Crne Gore. Pismo Mila Strugara, učenika OŠ "Sutjeska" iz Podgorice najbolje je među pismima, a to je procijenila je komisija Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija. Milo Strugar danas je osvojio električni trotinet. Učenice OŠ "Štampar Makarije" iz Podgorice Una Franović i Anika Janjušević osvojile su drugo i treće mjesto. Od Pošte Crne Gore dobile su mobilni telefon i pametni sat. Specijalna nagrada pripala je Vasiliju Kadriću, učeniku OŠ "Vladimir Nazor" iz Podgorice koji je osvojio biciklo.

image
-

Komisija je, zbog dobrog kvaliteta radova, posebno pohvalila Bojanu Glendžu, učenicu OŠ "Maršal Tito" iz Ulcinja, Taru Gavrilović, iz OŠ "Vlado Milić" iz Podgorice, Dženana Rastodera, učenika OŠ "Božidar Vuković Podgoričanin" iz Podgorice, Itanu Pedović, učenicu OŠ "Braća Ribar" iz Nikšića, Teodoru Grebović, iz OŠ "Dr Dragiša Ivanović" iz Podgorice i Aleksu Radulovića, učenika OŠ "Ilija Kišić" iz Herceg Novog.

image
-

Nagrade najuspješnijim autorima pisama uručila je Lidija Perović, direktorica regionalnih centara u Pošti Crne Gore. Perović je rekla da je takmičenje za najljepše pismo jedan od najznačajnijih projekata iz oblasti društveno odgovornog poslovanja koji Pošta Crne Gore, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, nauke i inovacija, organizuje već dvadeset godina.

Naglasila je da je takmičenje za najljepše pismo u Crnoj Gori segment Međunarodnog takmičenja koje Svjetski poštanski savez organizuje već 53 godine.

– Ponosni smo na činjenicu da već 20 godina uspješno realizujemo ovaj projekat. Stotine djece i nastavnika je prisustvovalo našim svečanostima. Vjerujem da smo svih ovih godina zajednički, na najbolji način, doprinijeli promociji pisane riječi i tradicionalnog pisma - kaže Perović.

Ona vjeruje da pismo, kao način komunikacije, nikada neće nestati bez obzira na ekspanziju informaciono komunikacionih tehnologija.

– Nastavićemo organizaciju takmičenja, podsticati mlade da razmišljaju i uče kako da svoje ideje prenesu na papir u formi pisma - navela je Perović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. oktobar 2024 15:23