фото: Главни град / - GORAN SABAN
17/11/2021 u 15:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Најмлађи добили још једно игралиште у Толошима

Ово је, како је додао Вуковић, десета уређена зелена површина коју су предали на употребу суграђанима током протеклих годину и по дана

Градоначелник Подгорице Иван Вуковић, са сарадницима, данас је обишао завршене радове на уређењу зелене површине са дјечијим игралиштем у другом дијелу парк- шуме Толоши.

Вуковић је нагласио да је успјешно завршен још један важан пројекат који се тиче уређења зелених површина на територији Подгорице, те да је овај дио шуме дуго времена био неприлагођен ономе што су потребе суграђана. 

 - Данас овај простор изгледа јако лијепо, а то је резултат заједничке иницијативе једног броја наших привредних друштава и друштвено-одговорних компанија Телемонт и Ентеx који су финансијски помогли у реализаији овог пројекта. На овом простору сада имамо лијепо уређену зелену површину на преко 6.000м2 покривену системом за наводњавање и потпуно ново дјечије игралиште што нам је јако важно и због оближње школе и због свих малишана који живе у овом дијелу града - истакао је Вуковић додајући да је вриједност овог пројекта око 63.000 еура.

Ово је, како је додао,  десета уређена зелена површина коју су предали на употребу суграђанима током протеклих годину и по дана.

image

фото: Главни град

- GORAN SABAN

Он је додао да ће Главни град наставити да дјелује у том правцу.

 - Већ сам најавио да ћемо до краја године добити још један парк у Блоку В, идуће године крећемо у реализацију капиталног пројекта, а то је изградња централног парка за Подгорицу који би требало трајно да обезбиједи све оно што нам је потребно у смислу рекреације и изађемо у сусрет потреби наших сугађана да добар дио времена током године проводе у природи - закључио је Вуковић.

Директорица градског предузећа Зеленило Даца Поповић, саопштила је да је након бројних реализованих пројеката на уређењу парковских површина и дјечијих игралишта, Зеленило приступило и уређењу овог дијела парк шуме Толоши од улице Влада Ћетковића до Споменика британским и америчким војницима страдалим у Другом свјетском рату.

- Комплетан простор је сада приступачнији за суграђане. Дјечије игралиште и справе су постављени на безбједној подлози од тартана, изграђене су нове шетне стазе, а постављен је и парковски мобилијар- 10 клупа и четири корпе за отпатке - истакла је Поповић, додајући да је биљни фонд задржан и допуњен одређеним бројем садница, док је трава посијана на 5.500м2”.

Поповић је апеловала на суграђане да чувају зелене површине и захвалила друштвено-одговорним компанијама Телемонт, Ентеx и Рамел, који су донирали један дио средстава за уређење ове површине, као и колегама из Комуналних услуга и Агенције за становање који су дали свој допринос у реализацији пројекта.

Подсјећамо, у непосредној близини недавно је завршена изградња спортско-рекреативне зоне вриједне 800.000 еура, те парка посвећеног Ђорђу Балашевићу у чије формирање је утрошено 100.000 еура, што показује да Главни град велику пажњу посвећује зеленим површинама у граду.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 05:04