/ -Пг Биро
21/03/2022 u 14:49 h
M.VujisićM.Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Наjмлађи учили о правилном одлагању отпада и рециклажи

У протеклих недељу дана око 200 малишана учествовало jе у едукативним радионицама коjе су одржале представнице Одjељења за управљање отпадом.

Радионице су организоване у JПУ "Ђина Врбица" - ВJ Љубовић и Полетарац, као и у ППУ "Наше мало краљевство" и "Коцкица". Како наводе из Чистоће, кроз предавање прилагођено дjеци, али и кроз практичне примjере селектовања отпада, указано jе на потребу правилног одлагања отпада и његове рециклаже, као и на потребу коришћења рециклажних дворишта.

– Дjеца су активно учествовала у радионицама и показала да већ имаjу стечене навике када jе у питању одлагање отпада, што jе потврда да су наjмлађи носиоци развоjа и будућност сваког друштва, због чега ћемо са овим активностима наставити и у наредном периоду. Током прошле године овим видом едукациjе jе обухваћено око 1400 малишана предшколског и школског узраста. Дjеца из ППУ "Наше мало краљевство", посjетила су екипе на терену и упознали се са њиховим редовним активностима на одржавању хигиjене у граду, те да простор коjи нас окружуjе буде приjатан за боравак. Наjмлађи су том приликом били дио редовних активности и помогли запосленима да очисте простор око Трга Бећир-бега Османагића – саопштили су оз Чистоће.

image
-Пг Биро

Градско предузеће Чистоћа ће и у наредном периоду наставити са организовањем ових и сличних радионица, те да кроз дружење и игру, наjмлађим члановима нашег друштва укаже на значаj правилног одлагања отпада и рециклаже.

image
-Пг Биро
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 03:57