/ -
16/03/2022 u 14:08 h
А.Д.А.Д.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Никола Цамај, директор Комуналног, оптужује подгоричко предузеће: Чистоћа истовара отпад мимо када

Комунално предузеће Тузи почело је затварање пролаза поред Депоније како несавјесни грађани више не би могли пролазити туда и истоварати отпад на Ћемовском пољу.

Како је казао Никола Цамај, директор предузећа, овај пут највише се користио за "кријумчарење" гума. Наиме, на том простору истоварале су се гуме потом палиле како би се добила секундарна сировина која иде у откуп.

– Тренутно радимо на обезбјеђивању прилаза од стране Подгорице на потезу од Депоније до пута за Диношу куда се претежно крећу људи који се баве паљењем гума из којих извуку жељезо. Нијесмо успјели да затворимо и другу страну. Рачунам да ћемо то убрзо довесто у ред и да се тамо може само одложити шут и пољопривредни отпад који се разлаже. То би било под контролом и лимитирано. Чим створимо могућности, првенствено финансијске, материјал и сав отпад који се сада тамо одлаже покушаћемо да доведемо у ред јер је тренутно стање лоше због тога што је читава пољана претворена у депонију – казао је Цамај.

Цамај тврди да ван санитарних када и зидина Депоније отпад одлаже и Чистоћа.

– Нажалост ван зидина и санитарних када отпад одлажу и камиони Чистоће. То треба да буде тема разговора, јер то што раде је непримјерено. Зашто смо уложили у Депонију и у санитарне каде ако их не користи Чистоћа – рекао је Никола Цамај.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 10:06