Градоначелник Иван Вуковић / ПГ биро
25/07/2021 u 14:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нови циклус додjеле субвенциjа за куповину двоточкаша почиње 30. jула

Право на додjелу субвенциjе имаће наjмање првих 150 грађана који се пријаве, а услов је да им је мjесто пребивалишта на териториjи Главног града Подгорица

Главни град ће у петак, 30. jула, расписати Jавни позив за пети циклус додjеле субвенциjа за куповину бицикала и електричних тротинета у оквиру проjекта "Подгорица на два точка", наjавили су из ПГ бироа. Рок за подношење приjаве биће 15 дана од дана обjаве Jавног позива на веб саjту Главног града www.подгорица.ме и у jедном штампаном медиjу.

Право на додjелу субвенциjе имаће наjмање првих 150 грађана који се пријаве, а услови су да им је мjесто пребивалишта на териториjи Главног града Подгорица, да су једини члан породице који је аплицирао за субвенциjу и да нису корисницик субвенциjе из претходних циклуса додjеле подршке, наводе из Главног града.

Обавезни дио приjаве су: Образац – захтjев за додjелу субвенциjе (доступан на саjту Главног града); копиjа личне карте;
понуда из продавнице бицикала и тротинета у виду предрачуна са прецизираном спецификациjом; потврда о пребивалишту (издаjе jе МУП Црне Горе) и увjерење о кућноj заjедници (издаjе га Секретариjат за локалну самоуправу Главног града).

Буџетом за 2021. годину за пети циклус предвиђено jе 20.000 еура коjима ће се грађанима субвенционирати куповина бицикала у висини од 50% циjене, а наjвише у износу до 100 еура и куповина тротинета у висини од 50% циjене, а наjвише до износа 200 еура.

Из Главног града подсјећају да претјерана употреба аутомобила изазива низ акутних и хроничних обољења, те да негативно утиче на стање животне средине, тако да су сигурни да ће се стварањем адекватне инфраструктуре и редовним пружањем субвенциjа, броj бициклиста значаjно повећати, потреба за коришћењем аутомобила смањити, а здравље наших суграђана сачувати и унаприjедити.

Реализациjом претходна четири конкурса, односно кроз 1013 додиjелjених субвенциjа, Подгорица jе постала богатиjа за 846 бицикала и 167 електричних тротинета.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 09:51