Градоначелник Иван Вуковић / ПГ биро
25/07/2021 u 14:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Нови циклус додjеле субвенциjа за куповину двоточкаша почиње 30. jула

Право на додjелу субвенциjе имаће наjмање првих 150 грађана који се пријаве, а услов је да им је мjесто пребивалишта на териториjи Главног града Подгорица

Главни град ће у петак, 30. jула, расписати Jавни позив за пети циклус додjеле субвенциjа за куповину бицикала и електричних тротинета у оквиру проjекта "Подгорица на два точка", наjавили су из ПГ бироа. Рок за подношење приjаве биће 15 дана од дана обjаве Jавног позива на веб саjту Главног града www.подгорица.ме и у jедном штампаном медиjу.

Право на додjелу субвенциjе имаће наjмање првих 150 грађана који се пријаве, а услови су да им је мjесто пребивалишта на териториjи Главног града Подгорица, да су једини члан породице који је аплицирао за субвенциjу и да нису корисницик субвенциjе из претходних циклуса додjеле подршке, наводе из Главног града.

Обавезни дио приjаве су: Образац – захтjев за додjелу субвенциjе (доступан на саjту Главног града); копиjа личне карте;
понуда из продавнице бицикала и тротинета у виду предрачуна са прецизираном спецификациjом; потврда о пребивалишту (издаjе jе МУП Црне Горе) и увjерење о кућноj заjедници (издаjе га Секретариjат за локалну самоуправу Главног града).

Буџетом за 2021. годину за пети циклус предвиђено jе 20.000 еура коjима ће се грађанима субвенционирати куповина бицикала у висини од 50% циjене, а наjвише у износу до 100 еура и куповина тротинета у висини од 50% циjене, а наjвише до износа 200 еура.

Из Главног града подсјећају да претјерана употреба аутомобила изазива низ акутних и хроничних обољења, те да негативно утиче на стање животне средине, тако да су сигурни да ће се стварањем адекватне инфраструктуре и редовним пружањем субвенциjа, броj бициклиста значаjно повећати, потреба за коришћењем аутомобила смањити, а здравље наших суграђана сачувати и унаприjедити.

Реализациjом претходна четири конкурса, односно кроз 1013 додиjелjених субвенциjа, Подгорица jе постала богатиjа за 846 бицикала и 167 електричних тротинета.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

21. septembar 2021 14:20