/ Фото: Архива, Дан
26/08/2021 u 11:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ново гробље у Подгорици биће три пута веће од Чепурака

Гробље ће се налазити на Ћемовском пољу и ту ће бити изграђено преко 8.400 укопница

Новоо гробље у Подгорици налазиће се на Ћемовском пољу, на површини од 296.000 метара квадратних, гдје ће бити изграђено 8.412 укопница.

Вриједност инвестиције је 1.600.000 еура, а у поређењу са градским гробољем Чепурци, ово градско гробље биће три пута веће.

Како је казао директор предузећа Погребне услуге Срђан Миљанић, један од пројеката на који се чекало више од 10 година је и изградња управне зграде.

- “Ријеч је о објекту од 800 метара квадратних у ком ће се налазити продавница, магацински простор, канцеларијски простор и шалтер сала. Завршетак радова се очекује почетком децембра- додао је он.

Миљанић је казао да се проширење градског гробља Загорич реализује планираном динамиком, те да је позив за изградњу прве фазе новог градског гробља, расписан почетком августа. 

- Прва фаза изградње градског гробља подразумијева изградњу приступног трга, комеморативног трга, комерцијално- економског блока и пет капела, као и паркинг простор за возила и приступна саобраћајница коју ће реализовати Главни град. У наредном периоду нас очекује и Јавни позив за термо-технику за управну зграду. Вриједност инвестиције је 72.600 еура. У наредној неђељи ћемо расписати и позив занадзорни орган за ново градско гробоље а у наредним данима очекујемо и расписивање тендера за ВИИ фазу градског гробља „Чепурци“. Са завршетком седме фазе на Чепурцима се више неће давати гробнице у закуп већ ће се сахране вршити искључиво у већ постојећим или закупљеним гробницама-, закључио је Миљанић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 01:06