/ -
18/01/2024 u 11:22 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odbor Za spas Zete pisao Milatoviću i Spajiću

U otvorenim pismima Odbora Za spas Zete predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću i premijeru Milojku Spajiću traži se njihovo uključivanje u proces razgraničenja Zete i Podgorice

Odbor Za spas Zete poslao je otvorena pisma predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću i premijeru Milojku Spajiću sa zahtjevom da se uključe u pitanje razgraničenja Podgorice i Opštine Zeta. Pregovori su zastali i iz Opštine Zeta negoduju zbog neprihvatanja zahtjeva da im se prepiše nesporni dio imovine i 15 odsto opreme gradskih preduzeća.

Odbor u obraćanjima Milatoviću i Spajiću podsjeća na ljeto 2022. godine kada su sa građanima Zete organizovali proteste i blokade kako bi donosiocima odluka skrenuli pažnju o neslaganju povodom predloga tadašjih "zetskih zakona".

- Uprkos tome predložene izmjene i dopune zakona su usvojene 17. avgusta 2022. godine poslije ponoći, a razočaranost i nezadovoljstvo građana Zete ste i sami uživo vidjeli te večeri. Krovni "zetski zakon" Zakon o teritorijalnoj organizaciji, tačnije usvojene izmjene i dopune ovog zakona, osamostalile su Zetu kao opštinu, i definisale teritorijalni obuhvat kao i pojedine administrativne detalje. Uvažavajući činjenicu da je Crna Gora Ustavom definisana kao građanska, demokratska, ekološka i država socijalne pravde, zasnovana na vladavini prava, neprihvatljivo je da predstavnici Glavnog grada djelimično primjenjuju važeću zakonsku regulativu, kako bi štitili interes institucije koju predstavljaju, a po ko zna koji put na direktnu štetu Zete - navode u obraćanju Odbor Za spas Zete.

Obraćanje potpisuje Bojan Popović. Oni podsjećaju na podršku koju su Milatović i Spajić prethodno ukazali građanima Zete, traže dijalog, kako bi obrazložili situaciju u kojoj se nalaze građani Zete.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 14:36