Одборнице градске скупштине / - ПГ биро
15/06/2021 u 11:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одборнице Скупштине Главног града: Политиком се jеднако добро и успjешно могу бавити и жене

Политика, иако женског рода, годинама уназад била jе предодређена за мушкарце и то ниjе био случаj само са црногорским друштвом, већ jе риjеч о проблему ширих размjера, истакле су учеснице панела

У оквиру манифестациjе „Женске приче”, коjа jе почела синоћ, поред Саjма подгоричких предузетница коjи jе отворен на Тргу воjводе Бећир-бега Османагића, у Кући Риста Стиjовића одржана jе и прва панел дискусиjе на тему положаjа жена у друштву. Ова манифестациjа настала jе као резултат броjних активности Главног града на унапређењу положаjа жена, како у бизнису, тако и у свакоj другоj сфери живота.

Учеснице панел дискусиjе биле су одборнице Скупштине Главног града Ксениjа Аранитовић, Радмила Чагоровић и Милица Бурић, коjе своjим примjером показуjу да се политиком jеднако добро и успjешно могу бавити и жене. О важности ове теме говори и велико интересовање за оваj догађаj, као и велики броj питања, чиме jе панелисткињама пружена прилика да, свака на своj начин, jош jедном предочи шта значи бити успjешна жена, коjи су то изазови са коjима се она суочава на путу успjеха, како се са њима бори и ко jоj у томе помаже. 

- Политика, иако женског рода, годинама уназад била jе предодређена за мушкарце и то ниjе био случаj само са црногорским друштвом, већ jе риjеч о проблему ширих размjера. Радуjе нас што су све панелисткиње, без обзира на разлике у политичким ставовима, истакле да jе Црна Гора у том смислу напредовала, те да су помаци коjи битно утичу на миjењање свиjести о улози жене у друштву евидентни, а допринос Главног града све већи - наводи се у саопштењу.

Друга панел дискусиjа одржаће се сјутра на тему Градска управа из женског угла.  Запослене у Главном граду говориће о своjоj улози и начину функционисања локалне управе. Посљедња панел дискусиjа одржаће се у петак, а из нешто другачиjе перспективе актера друштвеног живота, биће представљен начин на коjи жене дjелуjу посредством савремених канала комуникациjе. 

Отворен за све савjете и сугестиjе, Главни град и на оваj начин истиче да ће посвећено радити на унапређењу положаjа жена у бизнису кроз конкретне акциjе, али и на подстицању родне равноправности jер заступљеност жена у било коjоj сфери видимо као истинску потребу цjелокупне заjеднице - наводи се у саопштењу ПГ бироа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 08:56