Тузани се окупили у знак подршке Љаљевићу / фото: Д.Љ.
17/07/2021 u 08:20 h
Nataša Spaić, Danijela LjucovićNataša Spaić, Danijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одборници ДПС-а и грађани бранили ограду на имању породице Љаљевић

Ограда је подигнута на очевом имању, тврди Самир Љаљевић, док Реџеп Чунмуљај, начелник Комуналне полиције Тузи, каже да је у питању узупрација државне имовине

Бетонска ограда на имању породице Љаљевић у близини Средње мјешовите школе „25. мај“ у Тузима јуче је „преживјела“ рушење јер се у заказано вријеме нијесу појавили радници предузећа Комунално Тузи. Покварио се багер, стигло је објешњење па се након тога 20-ак грађана, одлучних у намјери да одбране комшијску ограду и да се супроставе, како тврде, селективном спровођења закона, разишло. Међу њима били су и одборници ДПС-а у Скупштини Општине Тузи Никола Гегај и Мирза Пепић.

И док власник ограде Самир Љаљевић тврди да је подигао ограду на очевом имању, Реџеп Чунмуљај, начелник Комуналне полиције Тузи, тврди да је у питању узурпације државне имовине чији је корисник Главни град.

–Ограда је постављена без одобрења надлежног органа због чега је комунални инспектор донио рјешење о рушењу. Свима који не буду поштовали закон, објекти ће бити уклоњени – навео је Чунмуљај.

Власник Самир Љаљевић тврди да је он умјесто жичане подигао бетонску ограду.

– Дошао сам на очево имање и урадио сам само репарацију ограде. Плац је већ 30-40 година наш. Нико у Тузима нема ниједну издату дозволу и ја сам први на тапету за рушење. Заказано ми је за данас рушење ограде, ми то нећемо дозволити, а добио сам информацију да немају никакво право да то ураде, јер су ту и раније постојали темељи и ограда. Они су ту постављени 1995. године и временом су потонули и изравњали се са земљом. Мјештани су дошли да ме подрже, знају да смо ми ту од давнина и знају да је то тако постојало годинама. Поред мене се гради около, али ја сам трн у оку што сам урадио 20 метара ограде на својој земљи – наводи Љаљевић.
Он додаје да од када су се Тузи одвојиле од Подгорице имају проблема са папирологијом.

–Имам трафику, планирао сам да отворим продавницу, али ме три године опструирају да не могу ништа да радим. Бавим се приватним послом, имам четворо дјеце, треба да их подижем, али обичну дозволу да радим легално као и сваки грађанин не могу да добијем. Обраћао сам се Општини Тузи, али то је мртво слово на папиру, нијесу упознати, не раде свој посао како треба. Вријеме пролази и предузетник то све трпи – наводи Љаљеви

Директор Комуналног предузећа Тузи Никола Цамај поручује да се од рушења није одустало.

–Багер се једноставно покварио и нијесмо успјели да га поправимо. Ако неко покушава да отме нашу заједничку имовину и имовину свих грађана, било гдје да се то деси локална управа, односно држава морају да реагују, јер ја не видим сврху пословања свих структура власти на било ком нивоу. Ако може било ко да гради на оном што није његово зашто онда не би свако од нас пошао па заузео неки плац. Једноставно, људи морају да знају да не могу да ограђују нешто што није њихово и ми морамо стати на страну закона. То је државна, општинска земља, није његово. Добили смо налог од Комуналне полиције да ограда треба да се сруши. Ми смо их обавијестили да то не можемо данас да одрадимо јер се машина покварила – поручује Никола Цамај.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 06:56