Са сједнице / -фото: Подгорица.ме
07/07/2021 u 18:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одржана пета сjедница Савjета за унапређење пословног амбиjента на териториjи Главног града

Све парцеле су предвиђене за закуп, али ниjесу све предвиђене за куповину, казао је Вешовић

Пета сjедница Савjета за унапређење пословног амбиjента на териториjи Главног града, коjом jе предсjедавао замjеник градоначелника Часлав Вешовић, одржана jе данас.

Вешовић jе исказао велико задовољсто због досадашње врло успjешне сарадње Главног града и бизнис заjеднице, коjу карактеришу конкретни кораци и активности када jе у питању унапређењу пословног амбиjента у Подгорици.

– На данашњоj сjедници изабрани су нови чланови Савjета, саопштене су информациjе о продужењу рока за подношење приjава на Jавни позив за избор корисника Бизнис зона у главном граду, наjављен jе jош jедан вид подршке Главног града наjбољим бизнис идеjама кроз СТАРТ УП такмичење, као и текућа питања – наводи се у саопштењу ПГ Бироа.

Умjесто Jаке Храстинка, бившег извршног директора компаниjе Петрол Црна Гора МНЕ д.о.о, именован jе Тадеj Зорjан, садашњи извршни директор поменуте компаниjе. Осим тога, чланови Савjета постали су:

1. Предраг Митровић, Униjа послодаваца Црне Горе;

2. Тарик Заимовић, ИЦТ кластер Кортекс;

3. др Ирена Радовић, Инвестиционо-развоjни фонд Црне Горе;

4. Лука Мишовић, компаниjа “13. Jул Плантаже”;

5. Невена Jововић, Министарство екологиjе, просторног планирање и урбанизма;

6. Љиљана Белада, Министарство економског развоjа.

Менаџер Главног града, Марjан Jунчаj, говорио jе о продужењу рока за подношење приjава на Jавни позив за избор корисника бизнис зона и додjељивање парцела за изградњу обjеката у бизнис зонама до 2. августа. Том приликом, наjавио jе могуће продужење на додатних 15 дана због великог интересовања домаћих, регионалних, али и свjетских инвеститора. Подсjетио jе на развоjне и инвестиционе потенциjале Подгорице, истичући да инфраструктурно опремљене локациjе, близина аеродрома, жељезнице, те постоjање других важних садржаjа у околини, понуђене локациjе чини изузетно атрактивним за улагања.

– Све парцеле су предвиђене за закуп, али ниjесу све предвиђене за куповину – казао jе замjеник градоначелника, те нагласио да ће у случаjу да за исту парцелу постоjи интересовање и за закуп и за куповину, предност имати понуда за закуп.

Менаџер Главног града представио jе критериjуме за бодовање понуда и додатне олакшице за инвеститоре. Нагласио jе да управа Главног града настоjи да створи повољан пословни амбиjент за све, те да жели да подстакне и почетнике у бизнису, да подржи младе људе и све оне коjи се налазе на почетку своjе кариjере. 

Сходно томе, поред броjних реализованих конкурса подршке, Главни град издвоjио jе 30.000 еура бесповратних средстава за Старт уп такмичење. Наjбоље бизнис идеjе биће награђене и представљена на Градскоj телевизиjи.

У оквиру тачке “Текућа питања”, представник ИЦТ кластера Кортекс, Тарик Заимовић, упознао jе присутне са значаjем технологиjе у свиjету бизниса, те могућим заjедничким активностима коjе ће доприниjети представљану Подгорице као атрактивне локациjе за ИТ инвеститоре.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 05:40