Такси возила / - Фото Дан
17/11/2021 u 07:18 h
Andrijana Dabanović, Nataša SpaićAndrijana Dabanović, Nataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Осумњичени за утају пореза и даље вози Подгоричане?

Из Главног града нијесу прецизирали да ли ће покренути поступак према превознику Данилу Пејовићу

Из Главног града нијесу прецизно одговорили на питање „Дана“ да ли ће покренути поступак ускраћивања повјерења превознику Данилу Пејовићу, власнику и извршном директору фирме „Монтенегро Пејовић“, који учествује у јавном превозу путника са такси фирмом. Данило Пејовић је прије два дана лишен слободе због сумње утаје пореза и доприноса у милионском износу. Пејовић се дуго година бавио јавним превозом у Подгорици, уговарајући послове са Главни градом. Између осталог одржавао је и неколико аутобуских линија. Једна од њих је током ове године била је до приградског насеља Рогами.

”Сходно томе, уколико се установи као потребно, спровешће се одговараjуће процедуре у складу са законом, наводе из Секретаријата за саобраћај

– „Монтенегро превоз Пеjовић“ су биле додиjељене двиjе редовне линиjе за обављање линиjског превоза. У маjу 2020. године, предметно предузеће jе доставило захтjев за престанак обављања дjелатности превоза на поменутим линиjама и након тога оне су додиjељене другим превозницима. Како jе у септембру 2019. године покренута инициjатива од стране грађана МЗ Рогами за успостављање аутобуског превоза на релациjи Рогами - Аутобуска станица (Л17), то jе одобрено установљавање привремене аутобуске линиjе на наведеноj траси и обављање превоза понуђено свим превозницима коjи су обављали ову врсту дjелатности. Превозник „Монтенегро превоз Пеjовић“ се jедини приjавио да обавља превоз на овој линиjи. Наглашавамо, описана линиjа jе установљена као пробна, што jе подразумиjевало мjесечну контролу броjа путника, те се у складу са тим мjесечно продужавало обављање превоза. У маjу 2020. године због обостране констатациjе да ниjе било довољно заинтересованих корисника, линиjа jе укинута, чиме jе престао ангажман превозника за обављање превоза на овоj линиjи. Међутим, у jулу 2021. године, након ублажавања мjера за сузбиjање пандемиjе вируса ковид-19 покренута jе поново инициjатива од стране грађана МЗ Рогами и дата jе сагласност од стране овог Секретариjата за обнову пробног обављања превоза на тоj линиjи, на мjесец дана. Како се установило да и даље нема довољног броjа корисника за одржавање те линиjе, она jе поново укинута – кажу из Секретаријата за саобраћај на чијем је челу Лазарела Калезић.

Они су истакли да је обављање ауто такси превоза путника прецизирано законом о превозу у друмском саобраћају.

– Када jе у питању дjелатност обављања ауто такси превоза путника, указуjемо да су Законом о превозу у друмском саобраћаjу дефинисане процедуре додjеле и услови за добиjање такси лиценце, као и разлози за привремено односно траjно укидање лиценце. Сходно томе, уколико се установи као потребно, спровешће се одговараjуће процедуре у складу са законом – наводе из секретаријата.

Превозник Данило Пејовић је од 2005. године возио ка Биочу и Прогоновићима. Након 15 година рада он је 1. септембра прошле године вратио те линије Главном граду. Како је тада изјавио за наше новине линије су нерентабилне, а преузеле су их колеге док он наставља да вози за Рогаме.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 03:35